Početna Događanja Đoko Koprivica gostovao sa Jelenom i Ognjenom u Vajblingenu

Đoko Koprivica gostovao sa Jelenom i Ognjenom u Vajblingenu

Đorđije Đoko Koprivica guslar, narodni pevač, stvaralac, neumorni sakupljač narodnog blaga i autor više knjiga koje neguju našu kulturnu baštinu nastupao je ponovo u klubu Brastvo u nemačkom gradu Vajblingen. I ovoga puta kao i prethodnog Đoko je bio u pratnji svoje dece, koja su krenula očevim stopama i koja takođe neguju bogatu srpsku baštinu – ćerke Jelene, koja se bavi izvornim pevanje, i sina Ognjena guslara.

Kao i uvek Đoko je sa svojom decom napravio pravi spektakl. Đorđije je rodom iz Banjana kod Nikšića. Još kao mali je pokazivao sklonost ka epskoj poeziji i guslama. Učestvovao je na mnogobrojnim revijama gusala i festivalima. Po ocenama i žirija i publike je guslar sa najviše osvojenih trofeja u svim svesrpskim zemljama. Osam puta je bio savezni prvak i više puta republički. Snimio je na stotine epskih pesama, a među njima se nalaze i pesme najvećih epskih pesnika Radovana Bećirovića, Živojina Đukanovića i Bože Đuranovića. Obišao je sve kontinente od Evrope do daleke Australije i slovi za ambasadora gusala u svetu. Osnivač je vise guslarskih društava i škola gusala. Njegova deca Ognjen i Jelena su na putu da budu velika imena gusala i etno pevanja. Živi i radi u Beogradu.

Đoko, Jelena i Ognjen Koprivica sa Slavom i Veljkom Šljuka

Publika u Vajblingenu je i ovoga puta uživala u divnim narodnih pesmama a neki su prešli i nekoliko stotina kilometara da bi ponovo čuli čuvenog Đorđiju sa svojoj decom.