Početna Najave Pozorišna predstava „Ay Carmela” izvodi se u Goldahu u Švajcarskoj

Pozorišna predstava „Ay Carmela” izvodi se u Goldahu u Švajcarskoj

U organizaciji Kulturnog udruženja Bodensko jezero iz Švajcarske u subotu 16. marta sa početkom u 19.30 u Glodahu (kultur i de aula – Schuelerweg 2, 9403 Goldach) održaće se pozorišna prestava „Ay Carmela”
Predstava je rađena po poznatoj španskoj drami Hozea Sančeza Sinistera o Španskom građanskom ratu. Glavni likovi Paulino i Carmela su putujući glumci koji za vreme rata nastupaju gde god ih prime kako bi preživeli. Drama nastaje kada njih dvoje u razorenom selu Belchite igraju za fašiste. Međutim poručnik Ripamonte primorava ratne zarobljenike, koji će sutradan biti streljani, da odgledaju predstavu, kao poslednju „milost”. Carmeli je ovo bilo previše, ona sabotira nastup i zbog toga herojski gine. Međutim tok radnje nije hronološki i usamljenog Paulina u praznom pozorištu u okupiranom selu progoni duh Carmele. On ne zna da li ludi ili je ona stvarna. Iza svega tragičnog i herojskog krije se i jedna duhovita i potresna priča o ljubavi u ratu puna onih svakodnevnih bračnih razmirica.

„Ay Carmela” je rađena u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

Mladim glumcima, Mioni Marković i Jovanu Jovanoviću, je ovo bila diplomska predstava u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Saradnja ovo dvoje mladih glumaca je počela igrom slučaja, već na prvoj godini fakulteta, a na obostrano zadovoljstvo traje i danas. Kao mlade i talentovane glumce smo ih gledali u brojnim hit serijama, a pre svega u „Žigosani u reketu” i „Vojna akademija”. Sada su oni već afirmisani glumci, a bez Jovana se više ne snimaju važni filmovi („Jorgovani”, „Čuvari formule”…) i serije a igra i značajne pozorišne uloge u Zvezdara teatru i Narodnom pozorištu gde je i stalno zaposlen.

Prvi redovi su rezervisani za članove udruženja. Posle predstave kao i obično muzika uživo i druženje!