Početna Događanja U Berlinu na Međunarodnom sajmu turizma predstavljena i Srbija

U Berlinu na Međunarodnom sajmu turizma predstavljena i Srbija

Danas se u Berlinu završio trodnevni Međunarodni sajam turizma (ITB Berlin), na kome je bila predstavljena i Srbija. ITB Berlin predstavlja najveći i najprestižniji događaj u svetu turizma, okupljajući ključne predstavnike i stručnjake iz celog sveta.

Srbija je bila zastupljena preko Turističke organizacije Srbije (TOS) u okviru koje su predstavljene turističke ponude 7 turističkih organizacija i 7 predstavnika turističke privrede: turističke organizacije Beograda, Grada Novog Sada, Vojvodine, Subotice, Loznice, Novog Pazara, Zapadne Srbije, Turistička regija Donje Podunavlje, Er Srbija, Kon Tiki Travel, Balkan Roads, Robinson Travel & Adventure, Mona Plaza Hotels, St. Regis Belgrade Hotel and Residence i Hyatt Regency Belgrade.

TOS je nastojala da posetioce upozna sa atraktivnim destinacijama, kulturnom baštinom, gastronomskom ponudom i raznovrsnim aktivnostima koje Srbija nudi. Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, izjavila je da prisutnost Srbije na ITB Berlinu predstavlja „važan korak ka promociji Srbije kao turističke destinacije od izuzetnog potencijala”, kao i na akcenat stavljen na promociju svetske izložbe EXPO2027 koja će se za tri godine održati u Beogradu.

Foto: Ambasada Srbije u Berlinu

Ambasadorka Srbije u Berlinu dr Snežana Janković posetila je sajam i srpske izlagače, koji su je informisali da je štand Srbije i ove godine bio veoma dobro posećen, te da su ostvarili veliki broj sastanaka sa nemačkim i drugim stranim partnerima.

Zaključili su da je Srbija omiljena i sve češća destinacija za turiste iz Nemačke, koji su prema najnovijim statističkim podacima u prvih pet najvećih grupa stranih turista u našoj zemlji.

Posebno je bila izražena poseta zvaničnika iz različitih zemalja, koji su iskazali interesovanje za saradnju i promociju turizma Srbije. Uz to, TOS je organizovala veliki broj sastanaka sa partnerima iz turističke industrije, što je rezultiralo potencijalnim novim promocijama i pozicioniranju Srbije na svetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija.