Početna Događanja Pokrenut projekat publikacije knjige na korejskom jeziku „Srbija 101”

Pokrenut projekat publikacije knjige na korejskom jeziku „Srbija 101”

U Ambasadi Republike Srbije u Seulu zvanično je pokrenut projekat knjige na korejskom jeziku „Srbija 101”. Tim povodom, Ambasadu su posetili korejski studenti, mahom sa Hankuk univerziteta za strane studije, koji su kao mladi autori angažovani na realizaciji projekta publikacije pomenute knjige o našoj zemlji, sa ciljem promocije pozitivnog imidža Srbije u Koreji. Za učešće u projektu prijavilo se ukupno 29 autora, od kojih će svaki obraditi po jednu temu.

Pozdravljajući prisutne, ambasador Nemanja Grbić je zahvalio učesnicima projekta na želji da svojim radom pomognu promociju Srbije u Koreji, posebno imajući u vidu da korejska čitalačka publika do sada nije imala priliku da se upozna sa knjigom ove vrste na korejskom jeziku.

Nakon toga, predstavio je osnovne tematske celine buduće knjige „Srbija 101“ (odeljci o istoriji, poznatim ličnostima, kulturi/običajima, hrani, turizmu, sportu i ekonomiji), ponudivši mladim autorima svaku moguću pomoć Ambasade u smislu materijala ili informacija koje im mogu biti od koristi prilikom pisanja eseja.

Ambasador je obavestio prisutne da će svakom od njih biti dodeljen sertifikat o učešću u projektu, da će biti potpisani kao autori knjige, kao i da će za autore najbolja tri eseja biti obezbeđene simbolične nagrade Ambasade.

Mladi korejski autori izrazili su veliko zadovoljstvo učešćem u projektu, kao i drugim aktivnostima koje Ambasada sprovodi na planu javne diplomatije.

Izvor: Ambasada Srbije u Seulu