Početna Događanja Prvi godišnji koncert KUD Sv. Visarion iz Kufštajna

Prvi godišnji koncert KUD Sv. Visarion iz Kufštajna

U Austriji, igrači KUD Sv. Visarion iz Kufštajna organizovali su svoj prvi godišnji Prvi godišnji koncert pod nazivom „Veče folklora i tradicionalne muzike“. Učestvovalo je preko 160 igrača iz više gradova i više država. Pored domaćina tu su bili gosti iz Figena u Austriji, zatim Augzburga i Minhena iz nemačke i Laktaša iz Republike Srpske.


Foto: CO Kufštajn

„Pevalo se i igralo pred mnogobrojnom publikom koja je došla da podrži folklor, kao umetnost, igru i pesmu kao najlepši izraz naše tradicije, ali i trud i napor male parohije da učine nešto lepo za svoju zajednicu i ujedno pomognu gradnju hrama. Pokazali smo da smo jedan tim, porodica koja se podržava i pomaže, da možemo da organizujemo ono što zamislimo i da pri tom negujemo ljubav i razumevanje jedni među drugima, a najvažnije i ispred svega ljubav prema našoj crkvi i veri. Misija ovog društva je bila i ostala da mlade privuče crkvi i pravim vrednostima i samo kao takva će i dalje da postoji!”, istakli su organizatori i predstavnici CO Kufštajn u Austriji.

Za jedne od učesnika igrače KUD Soko iz Minhena ovaj nastup je bio pravo uživanja. „Zadovoljstvo je bilo biti učesnik programa, što igrački i pevački sa našim pripremnim ansamblom, što vokalno instrumentalno sa našim pevačkim grupama na prvom godišnjem koncertu KUD Sv. Visarion. Domaćini su dali jako dobar primer kako jedan celovečernji koncert treba da izgleda i zvuči. Osećali smo se jako lepo i radujemo se budućoj saradnji. Na mnogaja leta!” istakli su u društvu Soko iz Minhena.


Foto: CO Kufštajn