Početna Najave 18. aprila u Inzbruku se održava podijumska diskusija u organizaciji SPOJI

18. aprila u Inzbruku se održava podijumska diskusija u organizaciji SPOJI

Predstavnici Srpske pravoslavne omladine Inzbruk (SPOJI) iz austrijskog Inzbruka organizuju humanitarnu podijumsku diskusiju na temu „Protivpravno NATO-bombardovanje SR Jugoslavije. 25 godine kasnije. Razlozi, posledice, perspektive za budućnost”, u četvrtak 18. aprila u 18.30. Učesnici diskusije su prof. dr Gerhard Mangot, prof. dr Norman Peh, dr Kurt Grič, a mesto održavanja je ÖGB (Kleiner Saal, 7. Stock), Südtiroler Platz 14-16, 6020 Innsbruck. Moderator je Suzana Golubović.
Za ovu podijumsku diskusije je potrebna prijava SMS porukom, preko Vatsapa, Vibera ili pozivom na broj 0650 / 360 87 50 ili putem elektronske pošte uprava@spoji.org

Sve prikupljene donacije sa ovog događaja namenjene su socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i najugroženijim slučajevima u Tirolu!

Prof. dr Gerhard Mangot je profesor političkih nauka sa fokusom na međunarodne odnose i bezbednost u postsovjetskom prostoru na Univerzitetu u Inzbruku; stručnjak za Rusiju i Istočnu Evropu. Prof. dr Norman Peh je pravnik i profesor emeritus političkih nauka i javnog prava na Univerzitetu u Hamburgu; predsedavajući žirija Evropskog tribunala za NATO rat protiv Jugoslavije; član Međunarodnog Aušvic komiteta. Dr Kurt Grič je istoričar i istraživač konflikata, naučni saradnik na Univerzitetima u Inzbruku i Lucernu, kao i na Institutu za istraživanje kulture u Graubindenu. Ima brojne objave o uporednom istraživanju konflikata i istorijskom istraživanju migracija. Od septembra 2023. godine je direktor Kulturnog arhiva Oberengadina u Švajcarskoj.