Početna Najave Večeras se održava koncert Dejana Krsmanovića sa svojim bendom

Večeras se održava koncert Dejana Krsmanovića sa svojim bendom

U organizaciji udruženja Fuga našla fugnu džez muzičara Gorana Kojića iz Frajburga večeras (subota 13. april) će se održati koncert benda Dejan Krsmanović trio. U Denclingenu kraj Frajburga sa početkom u 19 časova u Galeriji Fuga našla fugnu sa Dejanom Krsmanovićem nastupiće članovi njegovog tria Tomislav Vujnović gitara i Andrija Vojvodić kontrabas. Dejan sarađuje sa Jordanom Đevićem (harmonika) iz Štutgarta, koji će večeras takođe nastupiti.

Za sve ljubitelje džez muzike ovo je divna prilika da se ponovo uživa u koncertima koje organizuje Goran Kojić, džez muzičar i majstor keramike.

Dejan Krsmanović je kompozitor, gitarista i muzički producent iz Srbije. Do sada je objavio jedanaest albuma, od kojih je pet posvećeno balkanskog džipsi džezu. U njegovoj muzici se mogu čuti elementi balkanske tradicionalne muzike i balkanskog folka uvijeni u formu džipsi džeza. Na njegovim izdanjima čuje se virtuozno ali melodično sviranje akustične gitare, harmonike i violine sa jasnim ritmom na kontrabasu i ritam gitari. Nastupa na džipsi džez i svetskim muzičkim festivalima i raznim mestima širom Evrope.

Ostvario je uspešnu saradnju sa Aurore Voilke, odličnim muzičarem emotivnog i nadahnutog sviranja, francuskim džez violinistom koji je do sada sarađivao sa Anđelom Debarom, Robijem Lakatošem i mnogim drugim poznatim džipsi džez muzičarima. Zajedno su nastupili na prestižnom Django Rajnhart festivalu u Fontenbleu i odmah potom na prelepom Au Gres du Jazz festivalu u La Petite Pierre u Francuskoj 2023. godine. Ova saradnja će se nastaviti, a u planu je izdavanje albuma „Live from Au Gres du Džez festival 2023”, nakon čega sledi turneja u Francuskoj 2024.