Početna Informacije 01. juna se održava Svesrpski sabor Srba u Norveškoj

01. juna se održava Svesrpski sabor Srba u Norveškoj

U organizaciji Udruženja Srba – Srpska kruna iz Pošgruna u Norveškoj 01.juna 2024. će se održati Svesrpski sabor, jedanaesti po redu. Svesrpski Sabor je odlično mesto za druženje i sportsko rivalstvo Srba i prijatelja srpske kulture u Norveškoj. Svi koji žele da u Norveškoj dožive atmosferu kao u otadžbini mogu da se druže i da provedu jedan dan u domaćem ambijentu. Tokom čitavog dana će biti ponuđeni kulinarski specijaliteti sa roštilja, osvežavajuća pića i sladoled.

I ove godine je priređen bogat program uz sport, rekreaciju, kulturu i zabavu. Biće održani turnir u malom fudbalu (5+1) tokom celog dana, dečiji kros RTS-a, turnir u basketu (3×3) po prvi put na Saboru, mini koncert – nastup Dragoljuba Bajića i Ljubice Vranješ, priredba i učešće učenika Srpske dopunske škole iz Pošgruna, nastup folklornih grupa Ras iz Osla, Božur iz Jeshajma, Opančići iz Stavangera, Trojka iz bloka – humanitarna akcija organizacije Srbi za Srba, zatim takmičenje nadvlačenje u konopcu, izbor najtežeg i najlakšeg Srbina, mnogobrojne zanimanje za žene i decu, pošto se sabor održava u sklopu škole koja u svome okruženju poseduje mnoštvo aktivnosti  za decu.

Stalni gosti su kao i uvek predstavnici ambasade Republike Srbije takođe i Republike Srpske, kao i Srpske pravoslavne crkve u Norveškoj. Fudbalski turnir će se održati u hali Eidangerhallen, Tveitanvegen 14, 3946 Porsgrunn i obavezna je prijava bilo na brojeve telefona 473 37 255 ( Miomir Šušnjar) ili 472 78 673 ( Danka Vukas ) ili na mejl adrese udruzenjesrbasrpskakruna@gmail.com ili post@srpskakruna.no Uplata po fudbalskoj ekipi je 1200 kruna, za basket 500 kruna.

Ovo je manifestacija koja je omiljena kod Srba u Norveškoj i koju svakako ne treba propustiti.