Početna Događanja Episkop Andrej sa sveštenstvom u Sremskim Karlovcima

Episkop Andrej sa sveštenstvom u Sremskim Karlovcima

Tradicionalno pokloničko putovanje predstavnika Eparhije austrijsko-švajcarske koje se održava u vreme Velikog vaskršnjeg posta, otpočelo je i ove godine posetom Sremskim Karlovcima. Ovo pokloničko putovanje se koristi za ispovest sveštenstva, ali i za bratski sastanak i seminar u okviru kojih se razmatraju važne teme iz pastirskog života crkve. Prilika je to i da se sveštenstvo u danima puta i međusobno bolje upozna i razmeni iskustva iz svešteničke službe.


Foto: FB vladika Andrej

„Sveštenstvo sa područja Švajcarske, Italije i Malte predvođeno episkopom austrijsko-švajcarskim Andrejem doputovalo je u ponedeljak, 15. aprila 2024. godine u Sremske Karlovce, gde je upriličen svečani doček gostiju od strane domaćina episkopa sremskog Vasilija i sveštenstva Eparhije sremske. Po odsluženom večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja u Sremskim Karlovcima, episkop sremski Vasilije upriličio je svečani prijem”, rečeno je u Eparhiji austrijsko-švajcarskoj.

„Dobrotom uprave Bogoslovije Svetog Arsenija Sremca u Sremskim Karlovcima, za episkopa Andreja i sveštenstvo upriličena je i večera i druženje sa đacima bogoslovije, gde su se sveštenstvu i učenicima bogoslovije obratili episkop Vasilije i episkop Andrej evocirajući uspomene na zajedničke susrete i služenje crkvi u dijaspori i u otadžbini”, istaknuto je u Eparhiji austrijsko-švajcarskoj.