Početna Događanja Episkop Andrej služio u Melsu

Episkop Andrej služio u Melsu

Vladika austrijsko-švajcarskog i italijansko malteškog Andrej služio je minulog vikenda u Melsu u Švajcarskoj, gde je proslava Svetog Vladike Nikolaja Žičkog i Ohridsko- bitoljskog započeta je večernjim bogosluženjem i krunisana sutrašnjom arhijerejskom liturgijom. Kako dolikuje vernici su ispred hrama svečano dočekali vladiku. Vladici su sasluživali protojerej Aleksandar Resimić iz Uspenskog hrama u Cirihu, protojerej Brane Sarić iz St. Galena, nadležni paroh jerej Nenad Brkić, kao i čtečevi iz ciriških hramova. Potom su prisutni imali priliku da čuju episkopovo predavanje o Svetom Vladici Nikolaju Velimiroviću i tom prilikom prikazao prisutnom narodu retke fotografije iz života Svetitelja. Druženje vernog naroda nastavljeno je uz posluženje u sali manastira.


Foto: FB vladika Andrej

„Sutradan, u nedelju 21. aprila, verni narod je svečano dočekao Vladiku Andreja ispred hrama u Melsu, koji je načalstvovao svetom arhijerejskom liturgijom, dok su protojerej stavrofor Miroslav Simijonović iz Uspenskog hrama u Cirihu i parohijski sveštenik jerej Nenad Brkić sasluživali. Za vreme bogosluženja odgovarala je hramovna pevnica na čelu sa Oliverom Sekulić. Nadahnutom besedom preosvećeni vladika je upoznao prisutne sa manje poznatim detaljima iz života i rada Svetog Vladike Nikolaja, njegovim boravkom u Švajcarskoj i pri tome naglasio nesagledivu veličinu i značaj svetitelja za naš vasceli srpski narod”, preneo je eparhijski sajt

Tokom liturgije Episkop Andrej je osvetio slavska obeležja i čestitao ovogodišnje kumstvo porodici Brkić sa decom. Mnoštvo naroda se pričestilo. „Nakon uzimanja atnidora vernici su se okupili u obližnjoj sali, u kojoj je zalaganjem ovogodišnjih kumova i vrednih sestara priređena svečana slavska trpeza. Na kraju je verni narod ispratio episkopa Andreja, poželevši mu svako dobro i iskazujući radost zbog budućih poseta”, istaknuto je eparhiji.