Početna Kultura Raspisan međunarodni konkurs „Sremskokarlovački pesnički brodovi 2024”

Raspisan međunarodni konkurs „Sremskokarlovački pesnički brodovi 2024”

Udruženje građana SK-ART iz Sremskih Karlovaca raspisuje 10. Međunarodni pesnički konkurs „Sremskokarlovački pesnički brodovi 2024 ”.

Na konkursu mogu da učestvuju pesnici širom sveta, jedini uslov je da pesme do sada nisu objavljene. Pesme se šalju na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

najkasnije do 19. juna. 2024. godine u ponoć, uz navođenje punog imena i prezimena autora, kratke biografije, adrese i kontakt telefona. Prijem pesama biće potvrđen u roku od 24 sata.

Stručni žiri će izabrati najbolje pesme koje će biti objavljene u zbirci pesama učesnika 10. međunarodnog pesničkog konkursa.

Nagrađeni pesnici će imati priliku da se predstave publici i ujedno pročitaju nagrađene stihove. Svi dobitnici nagrada će biti blagovremeno obavešteni o terminu dodele priznanja.

U susret obeležavanju dva veka od rođenja Branka Radičevića tema konkursa je: „Tu na bregu tije reke”

Uslovi konkursa

Svi pesnici mogu konkurisati isključivo sa jednom pesmom, dužine od 12 do 24 reda. Konkursna komisija neće razmatrati radove koji nemaju slova sa kvačicama (č, ć ,ž, š, đ ako su pisana latiničnim pismom ili nj-nj, lj-lj ako su pisani ćiriličnim pismom).

Pesnici pesme šalju na sledećim maternjim jezicima: srpski ( ćirilično i latinično pismo) , hrvatski, hrvatsko-srpski ili srpsko-hrvatski i na BHS jeziku regiona.

Poziv je otvoren za sve pesnike iz bivše Jugoslavije kao i za pesnike iz ostalih zemalja širom sveta. Pesme moraju biti autorske. Za originalnost i sadržaj pesama, kao i štamparske greške, udruženje „SK-ART”, ne snosi odgovornost.

Konkursna komisija će proglasiti tri pobedničke pesme koje će biti i nagrađene.

Sve pesme moraju pored imena pesnika da imaju i adresu autora, grad i državu u kojoj žive kao i kontakt telefon sa elektronskom adresom. Pesme se šalju isključivo u Wordu, fontom Times New Roman, veličina fonta 12 i dostaviti isključivo u elektronskoj formi.

Svakom autoru koji bude ušao u uži izbor, pripada po jedan primerak zbornika koji će moći da se preuzime isključivo lično. Udruženje SK-ART se ne prihvata obaveze da pesnicima zastupljenim u zborniku zbornik šalje poštom ili na drugi način.

Dokument nazvati imenom i prezimenom autora. Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i obavezno elektronsku adresu. Pesme mogu biti napisane na BhSCg jezicima. Ukoliko stvarate na drugim jezicima, uz original poslati prevod na jedan od navedenih jezika. Obavezna kraća biografija autora.

Konkurs traje od 19. aprila do 19. juнa 2024. godine. Pesme slati na elektronsku adresu: pesnickibrodovi@gmail.com

Pravo učešća imaju autori iz celog sveta stariji od 17 godina. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

Troškove dolaska i boravka u Sremskim Karlovcima za vreme festivala snose pesnici.

Za sva eventualna pitanja dostupan je mejl pesnickibrodovi@gmail.com