Početna Najave U Frankfurtu se od 10. do 13. maja održavaju 30. Majski susreti...

U Frankfurtu se od 10. do 13. maja održavaju 30. Majski susreti pisaca dijaspore

Od 10. do 13. maja održaće se tradicionalni 30. po redu Majski susreti pisaca dijaspore u organizaciji Udruženja Pisaca Sedmica iz Frankfurta. Ovogodišnja manifestacija posvećena je 150. godišnjici rođenja Jovana Dučića i okupiće mnogobrojne književne stvaraoce iz Francuske, Švajcarske, Mađarske, Srbije, Nemačke, Rusije.

Svečano otvaranje Majskih susreta pisaca je 10. maja u 18:00 časova u istorijskom kafeu  Hauptwache (Adresa: An der Hauptwache 15, 60313 Frankfurt na Majni)

U okviru svečanog programa održaće se promocija reizdanja romana „Tri hleba nasušna” književnice Slavice Mastikose iz Beograda.

Centralna manifestacija biće u subotu 11. maja, na kojoj će se predstaviti brojni pesnici i pisci iz matice i rasejanja, a u Majskoj pesničkoj noći dodeliće se književne nagrade zlatni, srebrni i bronzani Orfej pesnicima za tri najbolje neobjavljene pesme. Za 16 časova predviđen je okrugli sto na temu Osnivanje biblioteke srpske dijaspore sa sedištem u Beogradu. Učesnici su dr Dragan Jakovljević, književnik iz Budimpešte, dr Mirjana Danilović i dr Zorica Petrašinović iz UKS iz Beograda, Marija Miljević Rajšić novinarka iz Beograda, Ljubiša Simić pesnik iz Rusije, Dana Dodić pesnikinja iz Pariza, Aleksandar Saša Jovanović, predsednik UP Sedmica kao i mnogobrojni pesnici iz Frankfurta, Štutgarta, Ciriha. Mesto održavanja: SAALBAU Gutleut, Rottweiler Str. 32, 60327 Frankfurt na Majni. Ulaz sa večerom je 10 evra.

U nedelju 12. maja od 13:00 časova predviđeno je književno popodne sa književnicom Jasenkom Lalović.