Početna Događanja U Nirnbergu održane Vaskršnje radionice i svečano obeležen praznik nad praznicima

U Nirnbergu održane Vaskršnje radionice i svečano obeležen praznik nad praznicima

Odlična saradnja Dopunske nastave na srpskom jeziku Ministarstva prosvete Republike Srbije sa Crvenom opštinom u Nirnbergu daje odlične rezultate da su đaci Srpske škole i đaci veronauke koja se održava pri hramu svetih Ćirila i Metodija u ovog gradu u nemačkoj pokrajini Bavarskoj. Učenike podučava nastavnica Gordana Budiša, a podrška stiže od svih roditelja kao i od sveštenika u Nirnbergu protojereja-stavrofora Branislava Čortanovačkog i protojereja-stavrofora Milorada Jovanovića.


Foto: G. Budiša
Spremajući se za praznik nad praznicima đaci Srpske dopunske škole i veronauke imali su i niz radionica, na Kojima su mnogi naučili neke od tehnika farbanja i ukrašavanja jaja a najvažnije je što su mogla da uživaju u svojoj kreativnosti i mašti.  Radionice su u potpunosti uspele jer radosti kod najmlađih nije bilo kraja. Svako dete je sa velikim zadovoljstvom učestvovalo u šaranju i ukrašavanju vaskršnjih jaja. Time je radost dočeka praznika nad praznicima postala svečanija i dečija mašta ukrašavanju jaja je doprinela da i stariji dobiju po neku ideju.

U crkvi posvećenoj Ćirilu i Metodiju u Nirnbergu svečano i sa puno vernika bilo je od Velikog četvrtka do Velikog utorka.

Izvor: Rasejanje.info


Foto: CO Nirnberg