Početna Događanja Kros RTS-a učenika Srpske dopunske škole u Hesenu održan u Frankfurtu

Kros RTS-a učenika Srpske dopunske škole u Hesenu održan u Frankfurtu

Tradicionalni Kros RTS-a organizovan je šesti put po redu u pokrajini Hesen u SR Nemačkoj 9. maja 2024. godine.  Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije, a u organizaciji Konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, Dopunske nastave na srpskom jeziku u Hesenu i FK Tempo, okupilo se oko 200 učesnika u čak 20 kategorija.

Čast da otvori manifestaciju pripala je Biljani Bukinac, koordinatorki Dopunske nastave na srpskom jeziku. Prvi na startnoj poziciji bili su najmlađi, deca starosti tri i četiri godine, a zatim i deca predškolskog uzrasta. Učenici Dopunske nastave na srpskom jeziku takmičili su se u 16 kategorija i još jednom pokazali i istakli značaj zdravog stila života, ali i svoju vezu sa maticom. U revijalnom delu trčali su roditelji i odrasli, praćeni podrškom i navijanjem dece.


Foto: Srpska dopunska škola Hesen

Diplome i medalje najuspešnijima u svim kategorijama je dodelila Marija Rakić, vicekonzul Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu. Dodeljena je i specijalna diploma i medalja za fer-plej, a slika dana je svakako porodica Todorović, u kojoj su svi članovi osvojili medalje za jedno od prva tri mesta.

Ostatak dana su deca i njihovi roditelji proveli u druženju, igri i sportskim aktivnostima. Konzulat Republike Srbije u Frankfurtu i FK Tempo su se i ove godine potrudili da sve protekne u najboljem redu i sportskom duhu i da ovaj dan svima ostane u lepom sećanju.