Početna Događanja Đaci Srpske dopunske škole u Švajcarskog osvojili puno nagrada na konkursu „Dani...

Đaci Srpske dopunske škole u Švajcarskog osvojili puno nagrada na konkursu „Dani ćirlice”

Ovogodišnja tema tradicionalnog literarno-likovnog konkursa  Udruženja „Dani ćirilice” u Bavaništu pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, bila je ZAVIČAJ. „Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku u celoj dijaspori su se rado odazvali, a naši učenici u Švajcarskoj su osvojili i značajne nagrade i pohvale. Svi učesnici iz rasejanja dobiće priznanje ČUVARA SRPSTVA. Ovim priznanjem se učenici motivišu i inspirišu da nastave sa negovanjem našeg dragocenog pisma – ćirilice”, rečeno je u Srpskoj školi u Švajcarskoj.

Pohvale iz oblasti Inicijal su dobile učenice: Nina Radovanović (Altšteten), Teodora Filipović (Vil), Miljana Aksić (Gosau) i Tamara Strainović (Gosau).

Nagrade iz iste oblasti su osvojile učenice: Sofia Jevremović (Gosau) – 3. mesto, Dina Jugović (Vil) – 2. mesto i Nikolina Jevremović (Gosau) – 1. mesto. 

Mentor nagrađenih učenika iz oblasti Inicijal je nastavnica Ivana Marčeta.

Pohvale iz oblasti Kaligrafija su dobile učenice: Mila Bojanić (Horgen), Sara Jovanović ( Kapeli) i Diana Raičić (Afoltern) čiji je mentor nastavnica Vesna Savić.

„Svim nagrađenim učenicima, kao i svim učesnicima ovog konkursa, čestitamo! Hvala na trudu u očuvanju našeg pisma”, istakli su na nastavnici Srpske škole na društvenim mrežama.

Dopunska nastava na srpskom jeziku u Švajcarskoj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Izvor: Rasejanje.info