Početna Događanja Održan Drugi humanitarni diplomatski bazar u Danskoj

Održan Drugi humanitarni diplomatski bazar u Danskoj

U organizaciji Udruženja supružnika ambasadora u Kopenhagenu je održan Drugi humanitarni diplomatski bazar. Bazar je svečano otvorio Mihael Fenger, gradonačelnik opštine Gentofte, koja je za ovaj humanitarni događaj obezbedila prostor, a celokupni prihod sa manifestacije doniran je Danskom udruženju za pomoć deci.

Diplomatski predstavnici 25 ambasada, među kojima i Republike Srbije, učešćem na ovom humanitarnom događaju predstavili su svoje zemlje izuzetnom ponudom proizvoda, ali i kulturnim sadržajima koji su plenili raznovrsnošću i koloritom.

Na izložbenom prostoru Ambasade Republike Srbije predstavljeni su autentični prehrambeni proizvodi, suveniri i rukotvorine, kulturna i turistička ponuda Srbije. Posetioci su mogli da probaju tradicionalna srpska jela i vina, da saznaju mnoge zanimljivosti o našoj zemlji, a posebno da uživaju u igri i pesmi folklornog ansambla Opanak iz Kopenhagena.

Ambasada je, uz pomoć proizvođača iz Srbije koji su donirali svoje jedinstvene proizvode, obezbedila bogatu ponudu raznovrsnih proizvoda, korpu sa srpskim proizvodima za tombolu, kao i poklone za decu. Veliku podršku pružila je Turistička organizacija Srbije, Kolo srpskih sestara iz Kopenhagena i naša dijaspora.

Izvor: Ambasada Srbije u Kopenhagenu
Foto: Ambasada Srbije u Kopenhagenu