Početna Informacije HO Srbi za Srbe pomogla 500 porodica širom Krajine

HO Srbi za Srbe pomogla 500 porodica širom Krajine

Nedavno su članovi humanitarne organizacije Srbi za Srbe pohvalili kako su u prethodnih 15 godina pomogli čak 500 porodica sa decom na području Krajine. “Područje Krajine je skrajnuto u našem javnom medijskom prostoru. Kada se i priča o tome, u fokusu su uglavnom stariji ljudi u napuštenim selima, kao da mladih uopšte nema. Srećom, nije baš tako! HO Srbi za Srbe s ponosom ističe da je u prethodnih 15 godina širom Krajine pomogla čak 500 porodica sa decom!”, naglasili su predstavnici ove velike humanitarne organizacije.

Na pomoć povratničkim porodicama u Dalmaciji, Lici, Kordunu, Baniji, zapadnoj i istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu HO je uručila pomoć u vrednosti od 1.210.000 evra. Kako ističu to ne bi bilo moguće “bez svesrdne podrške sveštenstva i monaštva u tim krajevima. Sve te porodice i mnoge druge junaci su našeg doba i najmanje što možemo jeste da budemo uz njih!”.

“Sama poseta pričinjava tim ljudima veliko zadovoljstvo. Osećaj da i dalje neko misli na njih i da želi da im pomogne, a da ne traži ništa zauzvrat, izaziva buru emocija. Zbog dosadašnjeg rada postali smo nosioci Ordena Svetih novomučenika gornjokarlovačkih Eparhije gornjokarlovačke, Ordena kneginje Jelene Štiljanović Eparhije osečkopoljske i baranjske i Gramate Eparhije dalmatinske, kao i više stotina dečijih crteža i zahvalnica! Pozivamo vas da podržite naše buduće aktivnosti u Krajini!”, poručili su predstavnici HO Srbi za Srbe.
Dodatne informacije o načinu pomoći i kako pomoći se nalaze na stranici HO Srbi za Srbe.

Izvor: Rasejanje.info