Početna Informacije Prvi forum srpske književne dijaspore

Prvi forum srpske književne dijaspore

Na Malti je juče početo Prvi forum srpske književne dijaspore, koji će trajati do 25. maja. Učestvuje  13 srpskih književnih stvaralaca iz osam država.

U četiri malteška grada (Valeta, Marsaskala, Biržebuga i Slima) i 12 stvaralačkih prostora, pisci će učestvovati na šest sesija i tri debatna kružoka, a predviđen je i javni nastup učesnika, izložba fotografija i potpisivanje protokola o budućoj saradnji i povezivanju srpskih organizacija i pojedinaca iz sveta u oblasti književnosti. Učesnici Foruma će poseti i Srpsku crkvu na Malti, kao i srpski paviljon u okviru Bijanala umetnosti na Malti, a uzeće učešće i na Festivalu slovenske kulture i umetnosti i svečanoj proslavi jubileja Malteško-srpske zajednice. Po završetku Foruma svi radovi učenika nastali tokom trajanja manifestacije biće publikovani u zajedničkoj knjizi.

U radu Prvog Foruma srpske književne dijaspore  na Malti, koji organizuju Matica iseljenika i Srba u regionu iz Beograda i Srpski obrazovno-kulturni centar Sveta Jelena Anžujska sa Malte, učestvovaće: Jelena Jablanov Maksimović (Malta), Sanja Lukić (Velika Britanija), Ilija Šaula (SAD), Zorica Bogdanović (Kanada), Jelena Ćirić (Češka Republika), Aleksandar Draganović (Švedska), Olivera Vasić – Birčerević (Malta) Slobodan Bogdanović (Kanada), Marija Miloradović (Malta), Neda Gavrić (Republika Srpska), Gordana Gordić (Srbija), Petar Maksimović (Malta) i Miodrag Jakšić (Srbija).

Izvor: Rasejanje.info