Početna Događanja Vaskršnja izložba u Milvokiju

Vaskršnja izložba u Milvokiju

Realizacija obrazovno-vaspitnog rada na srpskom jeziku koju organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije u saradnji sa Diplomatsko- konzularnim predstavništvom Republike Srbije u Čikagu i Crkveno-školskom opštinom u Milvokiju, započeta je 30. avgusta 2023. godine i u Sjedinjenim Američkim Državama, Savezna država Viskonsin. Dopunska nastava na srpskom jeziku u Milvokiju broji sve veći broj đaka i  trenutno nastavu  pohađa 172 učenika uzrasta od 6 do 16 godina.


Foto: Srpska dopusnka škola u Milvokiju

I ovoga puta trud i vredan rada marljivih đaka dopunske nastave došao je do izražaja na Vaskršnjoj izložbi koju je organizovala redovna nastavnica dopunske nastave na srpskom jeziku Biljana Jovičić. Vaskršnja izložba održana je 27. aprila 2024. godine u holu Kulturnog centra Sveti Sava, na veliki hrišćanski praznik Lazarevu subotu. Ideju učiteljice roditelji su rado prihvatili i kroz nekoliko dana skupili potreban pribor: kartonske tanjire, plastične čaše i flaše, pirinač, ukrasne trake, boje. Usledio je vredan rad naših đaka. Seckali su, krojili, lepili, ukrašavali dok nisu nastali prelepi zečevi, vaskršnje korpe, maske, pilići.

Izložbu su vodili đaci, a roditelji nisu krili zadovoljstvo snimajući i slikajući šta su male ruke napravile. Nakon izložbe usledila je Večernja molitva u Srpskom pravoslavnom sabornom hramu Svetog Save u Milvokiju. Deo liturgije bila je i šetnja oko hrama. Deca su držala grančice Vrbice, a oko vrata nosila su zvončiće.

Bio je to prelep, blagi dan, ispunjen velikim zadovoljstvom i dece i roditelja. Vredne ruke dopunske škole kad se slože, sve se može!

Za portal Rasejanje.info Biljana Jovičić, redovan nastavnik dopunske nastave na srpskom jeziku