Početna Događanja Održana promocija knjige Krvopad Saše Dimitrijevića u Tonsbergu

Održana promocija knjige Krvopad Saše Dimitrijevića u Tonsbergu

„Veliko zadovoljstvo nam je što smo danas imali priliku da ugostimo Sašu Dimitrijevića, autora knjige Krvopad, koji je tokom dugog niza godina provedenih u Norveškoj istraživao sudbine Srba zarobljenih u nemačkim logorima na teritoriji Norveške za vreme Drugog svetskog rata“, istakli su predstavnici srpskog udruženja Sveti Sava iz Tonsberga u Norveškoj, u čijoj je organizaciji i održana ova promocija.

Novinar i pisac Saša Dimitrijević u ovoj knjizi, pored dokumentovanja tog perioda istorije, „daje i lični pečat i prenosi snažne emocije na svoje čitaoce, kao i na sagovornike koji su bili prisutni na promociji knjige. Dvojezičnost ove knjige pruža mogućnost norveškim čitaocima da se upoznaju sa jednim aspektom istorije svoje zemlje, kao i lokalne istorije kroz jednu drugačiju prizmu, te učvršćuje veze između naša dva naroda“, dodali su predstavnici udruženja.

Oni su istakli da se posebno zahvaljuju ocu Aleksandru Zeljkoviću, na tome što je omogućio da se bliže upozna autor ove knjige i što je lokalna biblioteka obogaćena ovim značajnim delom.