Početna Informacije Konstantin Dobrilović naglašava da je važno da se čuje glas srpske zajednice

Konstantin Dobrilović naglašava da je važno da se čuje glas srpske zajednice

Konstantin Dobrilović, visokorangirani kandidat Slobodarske partije Austrije (FPÖ) na izborima za Evropski parlament u okviru kampanje obilazi srpska udruženja i klubove kako bi u razgovoru sa članovima i rukovodstvom čuo njihovo mišljenje i šta su potrebe srpske zajednice u Austriji.

Dobrilović je posetio SKC Stevan Mokranjac iz Beča, koji je i ove godine po šesti put, postao evropski prvak na nedavno održanoj Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore u Beogradu.

 „U srdačnoj i prijateljskoj atmosferi sam posetio Kulturno-umetničko društvo Stevan Mokranjac, našeg evropskog prvaka u folkloru. Pre svega, čestitao sam im na velikom uspehu koji su postigli. Za njih neskromno možemo reći da su Real Madrid u folkloru što se tiče naših udruženja u Austriji i Evropi i poželeo im uspeh u daljem radu, ali i da osvoje još više pehara.

Nakon toga smo razgovarali o potrebama srpske zajednice u Austriji, vrlo otvoreno su mi rekli šta su njihove želje, ukazali su mi na teme i činjenice koje su važne za moj politički rad kao kandidata za poslanika za Evropski parlament. Vrlo je važno da razgovaram sa što više pripadnika srpske zajednice kako bismo znali šta je ono što je bitno za njih i šta ima je potrebno da bismo mogli da pokrenemo te teme u Austriji i Evropskom parlamentu i aktivno se zalažemo za njihovu realizaciju. Zato ću u narednim danima obići još neka srpska udruženja, kako bih razgovarao sa što više ljudi. Vrlo je važno da se čuje i glas srpske zajednice, a to je upravo i jedna od mojih glavnih dužnosti, kao njihovog političkog predstavnika u Austriji”, kaže Konstantin Dobrilović.

Konstantin Dobrilović se nalazi na 11.mestu liste, čiji je nosilac Harald Vilimski iz iste stranke. Izbori za Evropski parlament se održavaju 9. juna u Austriji. Dobrilović je jedini srpski predstavnik u celoj Austriji koji je visokopozioniran na nekoj izbornoj listi od gotovo svih stranaka koje imaju svoje kandidate na ovim izborima.

Foto: FPÖ Wien.