Početna Događanja Velika priznanja u čast Nikole Tesle dodeljena u Hotelu Njujorker

Velika priznanja u čast Nikole Tesle dodeljena u Hotelu Njujorker

U legendarnom Hotelu Njurojker, mestu gde je Nikola Tesla živeo i stvarao, održana je 26. maj 2024. svečana ceremonija dodele najprestižnijih nagrada Tesline naučne fondacije (TNF). Tesla Spirit Award ove godine su osvojili istaknuti predstavnici Teslinog naroda.

Anđela Ignjatović Breskvica, prepoznata kao budući član upravnog odbora Tesline naučne fondacije za identifikaciju izuzetnih talenata u muzici, primila je jedno od ovogodišnjih priznanja. Njene neosporne zasluge u promociji kulturnih veza između Srbije i sveta, kao i njen izuzetan doprinos umetnosti, učinili su je poštovanom figurom u globalnoj zajednici.


Foto: Teslina naučna fondacija

Nagradu je uručio Sem Mejson poznat i kao Trifun nakon što je postao pravoslavac prošle godine i tako postao deo Teslinog naroda, kao priznanje za njegove zasluge u promociji srpskog nasleđa i Teslinih ideala, kao i za predstavljanje Srbije na pravi način. 

Ceremoniju je vodio dr Aleksandar Ignjatović Pertini, koordinator inovativnih projekata između Srbije i Amerike, zajedno sa Jovanom Ignjatović, predstavnikom Tesline naučne fondacije za Srbiju i Ameriku. Njihovo prisustvo je simbol sve jačeg predstavljanja Srbije na pravi način, koje je Nikola Tesla žarko želeo i podržavao. Nagrade odobrio predsednik fondacije Nikola Lončar.

Ova svečanost nije samo priznanje pojedincima, već i predmet posvećenosti Tesline naučne fondacije u promovisanju inovacija, umetnosti i kulturne razmene širom sveta, nastavljajući Teslinu viziju za bolju budućnost.

Izvor: Vesti Teslinog naroda 

Foto: TNF