Početna Događanja Održan Kros RTS-a učenika Sprske škole u Atini

Održan Kros RTS-a učenika Sprske škole u Atini

Poslednjeg nedeljnog majskog jutra, sav izgrađen od belog mermera, okupan odbljescima sunca, Panatanaiko stadion sijao u svoj svojoj raskoši i lepoti. Sa zastavama u rukama, okruženi impresivnim tribinama, srećni što su nogama kročili na mesto gde su 1896. godine, održane prve moderne Olimpijske igre, učenici koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku u Atini nestrpljivo su iščekivali takmičenje.

Ubrzo je piskavi zvuk pištaljke označio početak trke, dok su stadionom odzvanjali navijački usklici prisutnih koji su bodrili učesnike da istraju do cilja. Nastavnica Vesna Koprivica, uz ogromnu pomoć i podršku roditelja, na čelu sa Tanjom Milošević –Ifantis, organizovala je takmičenje učenika prema uzrastima i kategorijama, dok je  konzul ambasade Republike Srbije u Atini Dejan Mačković, pobednicima uručio diplome i medalje.

Bilo je padova i suza, poraza a i pobeda, baš kao i u životu. Naučili smo da  nije važno pobediti, nego učestvovati, da je borba važnija od pobede i da nas samo radost druženje i ljubav koji gajimo jedni prema drugima može postaviti  na postolje večnih pobednika.

Izvor: krosrts.rs