Početna Događanja Druženje učenika iz Bijeljine sa drugarima u Novom Mestu u Sloveniji

Druženje učenika iz Bijeljine sa drugarima u Novom Mestu u Sloveniji

Drugo edukativno druženje učenika u okviru projekta Obrazovni krug nedavno se održano kada su se ponovo povezali đaci OS Sveti Sava iz Bijeljine sa svojim drugarima učenicima Srpske dopunske škole iz Novog Mesta u Sloveniji.

„Učenici su na početku časa  razgovarali o knjigama koje su ostavile snažan utisak na njih. Akcenat je bio na lektirama koje su čitali u prethodnim razredima. Učenici OŠ Drska iz Novog Mesta pripremili su kratak video o važnosti čitanja i rada na sebi. Njihovi vršnjaci iz Bijeljine predstavili su odličnu prezentaciju pod nazivom Gest povodom Dana knjige”, istakla je Nevena Stupar nastavnica Srpske dopunske škole u Sloveniji.

Ona je dodala da su toga časa svi zaronili svet svetskih književnika i shvatili koliko su svi jedinstveni, a opet snažno povezani. „U sjajnoj atmosferi predstavljene su obe škole, sistem školovanja, razgovarali smo o omiljenim predmetima i nastavnicima. Kroz zanimljive teme i nadahnut razgovor učenici su uvežbavali svakodnevnu konverzaciju na oba jezika, razvijali jezičke kompetencije, rešavali jezičke nedoumice… I, najvažnije, dogovorili sledeći susret na sličnu temu jer maternji jezik to zaslužuje”, dodala je nastavnica Stupar.

Čas su osmislile i sa svojim učenicima realizovale nastavnice srpskog jezika Željka Živić i Marijana Radovanović iz Bijeljine, kao i redovan nastavnik Srpske dopunske škole u Sloveniji, Nevena Stupar.