Početna Događanja Kros RTS-a održan u Bondiju kraj Pariza

Kros RTS-a održan u Bondiju kraj Pariza

Najmasovnija sportska manifestacija Kros RTS-a održan je i u Pariskom regionu za učenike Srpske dopunske škole do 16 godina. „Kros RTS-a za učenike Srpske dopunske škole Pariskog regiona, održan je na stadionu Stade Leo Lagrange u Bondiju. Učestvovalo je oko 120 učenika u pratnji nastavnica i roditelja koji su ih pratili i bodro navijali sa tribina. Početak trke je bio zakazan za 10 časova, a nakon takmičenja organizovane su sportske igre, dečji bazar, edukativne radionice i posluženje”, istakla je nastavnica Srpske dopunske škole Sandra Pejović.

Udruženje Srbija-Bondi zajedno sa predsednikom Goranom Vukićem pružili su, kao i prethodnih godina  veliku podršku Srpskoj dopunskoj školi i omogućili da se Kros realizuje na atletskoj stazi u okviru stadiona.


Foto: Srpska dopunska škola Bondi

Kros se održao u više kategorija. Svi učenici su dobili diplome, a najbolji pehare i medalje. Diplome, medalje i pehare dodelili su Marija Praizović, koordinator Srpske dopunske škole i predsednik opštine Bondi Stefen Erve. „Nakon takmičenja učenika, organizovane su i trke za roditelje, što je izazvalo veliku radost među učenicima. Učenicima je ovaj dan ostao u izuzetno lepom sećanju jer su uz takmičenje bili u prilici da se međusobno bolje upoznaju, druže i igraju. Naša škola je uspešno promovisala srpski jezik, tradiciju, kulturu i sport”, naglasila je nastavnica Pejović.

U kategoriji starijih dečaka, prvo mesto je osvojio Tristan Marain –Joris. U kategoriji starijih devojčica prvo mesto je osvojila Teodora Petrović. U srednjoj grupi prvo mesto među dečacima osvojio je Vukašin Milosavljević, a među devojčicama Anđela Đaković. Prva mesta među mlađima osvojili su Mateo Pandurov i Žana Đaković. Filip Petrović i Viktorija Stojanović su bili prvi u kategoriji predškolaca.

Izvor: Rasejanje.info