Početna Događanja Memorijalni turnir u odbojci Udruženja srpska Kruna – „Miljan Kostić“

Memorijalni turnir u odbojci Udruženja srpska Kruna – „Miljan Kostić“

Čini se da je naš život bolji kada ga možemo urezati u pamćenje drugih. To je novi život koji smo stekli i koji je dragocen. Jer istina je da ćemo na kraju našeg ovozemaljskog putovanja biti samo sećanje u srcima drugih, a jedino stečeno bogatstvo biće nam to saznanje da u tim srcima budemo jedna lepa uspomena, što je i ujedno garancija da naš život nije stao.


Foto: Ž. Mladenović

Koliko je bogatstvo ostavio naš dugogodišnji prijatelj u našim srcima govori i memorijalni turnir u odbojci „Miljan Kostić” održan na sportskim terenima u mestu Zane u organizaciji Udruženju Srba Kruna u okviru manifestacije „Đurđevdanski sastanak”. Šest ekipa: Kruna, Južna pruga, SR – RS, Miljan Kostić, Orlovi i Salbanei snažno verujući u obrazovnu vrednost sporta imaće, nadamo se, važno iskustvo i sa sportske i sa lične tačke gledišta. Nakon odigranih utakmica na trećem mestu turnir je završila ekipa Orlovi, na drugom mlada perspektivna ekipa Južna pruga dok je, po tradicionalnom šablonu, prvo mesto pripalo fantastičnoj ekipi Miljan Kostić. Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Ognjen Stojanović.

Zahvaljujemo se sponzorima i volonterima udruženja koji su omogućili realizaciju ovog turnira i divnoj publici. Svim ekipama i svakom igraču ponaosob čestitamo na učešću jer tačno je da svaka ekipa ima šest igrača od kojih svaki ima svoju funkciju, ali je u nedelju iznad mreže, zida, tehničara, korektora, primača, blokera, i libera bilo sećanje na našeg druga Miljana.

Izvor: L. Mladenović / Savez Srba Italije