Početna Najave Humanitarna predstava „Noć Lazareva” premijerno će biti izvedena u Inzbruku

Humanitarna predstava „Noć Lazareva” premijerno će biti izvedena u Inzbruku

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk (SPOJI) iz Austrije poziva na humanitarno pozorišno veče povodom Vidovdana, gde će premijerno biti izvedena pozorišna predstava Noć Lazareva, u nedelju 30. juna 2024. godine sa početkom u 18 časova.

Predstava je urađena po tekstu Vladimira Đorđevića u režiji Milića Jovanovića, a izvode je pozorišni glumci kragujevačkog pozorišta, Predrag Jovanović u ulozi Svetog Kneza Lazara, Aleksandar Jelenić u ulozi Iskušenja Lazarevog i Vukašin Vujičić u ulozi Pojca.

Gosti u okviru programa ove večeri biće i Kulturni centar Topola, koji će izložiti fotografije iz Topole i Šumadije uz predstavljanje tog upečatljivog regiona Srbije.

Potrebno je da se mesto rezerviše bilo na poziv, sms, vocap ili vibar na broj +43 650 / 360 87 50 ili mejlom na uprava@spoji.org

Sav prihod namenjen je, kao i uvek do sada socijalno ugroženim višedetetnim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu, kojima SPOJI redovno pomaže kroz svoje humanitarne akcije!

Nedelja 30. Jun 2024. 18 časova, ulaz do 17.30 Jegerhajm (Jaegerheim Ing.-Etzel-Str. 63, 6020 INNSBRUCK).

Ova pozorišna predstava je deo godišnjeg projekta SPOJI-a pod nazivom „15 GODINA SPOJI – DIJASPORA I MATICA, SPOJENI SMO JAČI!” koji je sufinansirala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor: Rasejanje.info