Početna Događanja Baletski studio Dečije kulturnog centra Beograd na Festivalu u Španiji

Baletski studio Dečije kulturnog centra Beograd na Festivalu u Španiji

Baletski studio Dečijeg kulturnog centra Beograd nastupio je na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu igre i pesme „Grand Alegria”, koji se održava u Kalelji u Španiji od 22. do 27. juna. Mladi igrači iz Beograda nastupili su sa dve koreografije modernog i savremenog plesa. “Na otvorenoj sceni, u samom centru malog primorskog grada Kalelja, Srbiju su predstavile članice najstarije grupe Baletskog studija DKCB, koju vodi baletski pedagog i koreograf Elena Kovačević. Pred velikim auditorijumom mlade balerine nastupile su na tri koncerta i predstavile se sa koreografijama „Standing next to me” i „After rain” dobivši veliki aplauz i ovacije za svoje nastupe”, istakla je Ivana Teodorović Stojanović, urednik programa za odnose s javnošću i marketing DKCB.


Foto: DKCB

„Festival već 15 godina okuplja decu, mlade i odrasle iz celog sveta kako bi jedni drugima predstavili svoju kulturu, tradiciju i pedagoški način rada sa decom i omladinom u učenju umetničke igre, organizuje Gradska uprava i Turistička opštinska organizacija grada Kalelja. Festival tradicionalno počinje karnevalom i svečanom paradom svih učesnika, a završava se svečanim koncertom poslednjeg dana festivala kada lideri grupa od zvaničnika Gradske uprave dobijaju diplome i priznanja za svoj rad sa mladima.

Čast nam je bila da učestvujemo na ovom festivalu i upoznamo umetničke grupe iz Meksika, Francuske, Ukrajine, Gruzije, Rumunije i drugih zemalja iz celog sveta!”, dodala je Ivana Teodorović Stojanović.