Početna Kultura Direktoru „Lagune” Dejanu Papiću dodeljena specijalna nagrada Kine

Direktoru „Lagune” Dejanu Papiću dodeljena specijalna nagrada Kine

Direktor izdavačke kuće Laguna iz Beograda Dejan Papić jedan je dobitnika specijalne nagrade Kine za knjigu. Nagradu dodeljuje centralni komitet Komunističke partije Kine. Specijalna nagrada Kine za knjigu najznačajnija je nagrada kojom se odaje priznanje strancima u izdavačkom sektoru za izuzetne napore da Kinu predstave svetu. Od njenog uspostavljanja 2005. godine do sada je nagrađeno ukupno 203 prevodilaca, izdavača i pisaca iz 63 zemlje.

U ime našeg izdavača Papića nagradu u Pekingu je primila ministar savetnik Ambasade Republike Srbije Jelena Nikolić. Ceremoniji dodele nagrade okupila je mnogobrojne kineske zvaničnike i ličnosti iz javnog i kulturnog života i diplomatskog kora, a prisustvovala je i ambasadorka Republike Srbije Maja Stefanović.

„Na ceremoniji je naglašeno da su dobitnici kontinuirano posvećivali pažnju razvoju Kine i dubinskim istraživanjima kineske kulture i preveli, objavili i kreirali niz knjiga koje svetu pričaju priče o Kini i kineskom narodu. Time su pomogli da Kina postane bolje poznata globalno i promovisali kulturnu razmenu i uzajamno učenje. Nagrada je takođe i kulminacija godišnjeg Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu, koji je otvoren istog dana”, prenela je Ambasada Srbije u Pekingu.

Foto: Ambasada Srbije u Pekingu
Izvor: Rasejanje.info