Početna Događanja U Frankfurtu na Vidovdan dodeljena uverenja učenicima Srpske škole

U Frankfurtu na Vidovdan dodeljena uverenja učenicima Srpske škole

Svečanost povodom dodele uverenja učenicima osmog razreda: Mladi ambasadori Srbije i srpske kulture

U svečanoj atmosferi prepune sale Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, tradicionalno je obeležena dodela uverenja učenicima osmog razreda Dopunske nastave na srpskom jeziku u Hesenu. Uvaženi gosti, roditelji i učenici okupili su se da proslave ovaj značajan događaj.


Foto: Srpska škola u Hesenu

Generalni konzul, Aleksandar Đurđić, obratio se prisutnima, čestitajući Vidovdan i podvlačeći njegov istorijski značaj za srpski narod. U svom nadahnutom govoru, Đurđić je izrazio zahvalnost roditeljima koji su upisali decu na dopunsku nastavu i čestitao učenicima na uspešnom završetku osmog razreda, naglašavajući da su oni istinski ambasadori Srbije.

Kulturno-umetnički program, koji su sa pažnjom i predanošću pripremili učenici i nastavnici, ulepšao je događaj. Čuli su se stihovi velikana srpske književnosti i najlepše melodije naših pesama.

Svečanosti su prisustvovali i Vladimir Rajić, konzul, Marija Rakić, vicekonzul, i Dijana Avdić, predsednik Centralnog saveta Srba. Uverenja o završenom osmom razredu lično je uručio generalni konzul, a učenicima su, kao nagrada za izuzetan uspeh, dodeljene i knjige.

Svečanost je završena u toploj i prijatnoj atmosferi, uz posluženje i druženje, ostavljajući sve prisutne sa osećajem ponosa i zadovoljstva.