Početna Događanja U Štutgartu održano je redovno godišnje crkveno opštinsko zasedanje

U Štutgartu održano je redovno godišnje crkveno opštinsko zasedanje

U hramu Sabora Srba svetitelja u Štutgartu, minule nedelje održano je redovno godišnje crkveno opštinsko zasedanje članova Skupštine crkvene opštine u Štutgartu. Pozivu se, kako je Crkvena opština Štutgarta odazvala većina (odazvao se 121 delegat), kako nalaže Pravilnik o radu, tako da je sednica bila validna.

„Prema Statutu i Dnevnom redu, nakon pročitane molitve, konstatovan je kvorum te je izabran zapisničar, overivači i potpisnici Zapisnika, koji je vođen ovom prilikom na nemačkom jeziku. Izveštaj o finansijsko materijalnom poslovanju CO u 2023. godini, te izveštaj o humanitarnom delovanju, koji je pripremio blagajnik crkvene opštine, usvojen je jednoglasno. Delegatima su predočen planovi i strategija rada u narednom periodu, predočen od starešine hrama Sabora Srba svetitelja” rečeno je u CO u Štutgartu.

Prisutni na godišnjem zasedanju CO Štutgartu
FOto: CO Štutgart

Kako je istaknuto ovo zasedanje prošlo „u bratskoj ljubavi, uzajamnom poštovanju i razumevanju, na jedan hrišćanski i vrlo dostojanstven način, kako uostalom i priliči instituciji čije interese svi zajedno zastupamo”.