Početna Događanja KUD Vez iz Lozane obeležio slavu udruženja

KUD Vez iz Lozane obeležio slavu udruženja

Proslavom slave udruženja KUD Vez iz Lozane u Švacarskoj je završio ovu sezonu i članovi odlaze na zasluženi odmor. U godini kada su obeležili deceniju postojanja proslava zaštitnika društva Svetog Kneza Lazara – Vidovdan je bila veoma lepa. Okupili su se mladi igrači, njihovi roditelji, članovi uprave i svi zajedno su prisustvovali slavskom obredu. Sveštenik Bogoljub Popović prisustvovao je sečenju kolača, kao i čitanju molitve velikomučeniku Knezu Lazaru i svim kosovskim junacima, koji su položili svoje živote za čast srpstva i odbrane naših kosovskih svetinja.

Ovogodišnji kumovi bili su Danijela i Srđan Tomić, koji pripremili svečanu trpezu i predali deo kolača novim domaćinima sledeće slave Gordani i Radetu Rakiću.


Foto: Radena Photo/KUD Vez Lozana

„Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su pratili naš rad i pomogli našem društvu da postanemo velika i složena porodica koja okuplja sve veći broj članova u ovom delu Švajcarske.  Hvala Radena foto koji već čitavu deceniju prati nas rad i sve to zapisuje preko fotoaparata. Ovom prilikom odlazimo svi na godišnje odmore uz blagoslov i zaštitu našeg sveca Očekujemo vas krajem avgusta, da se upišete u Vez, kad počinje nova sezona 2024/25.”, istakli su predstavnici uprava ovom kulturno umetničkog društva.

Izvor: Rasejanje.info