Početna Informacije Koncert društva Miloš Obilić iz norveškog Jenhajma je 9. novembra

Koncert društva Miloš Obilić iz norveškog Jenhajma je 9. novembra

Srpsko udruženje Miloš Obilić iz Jenhajma u Norveškoj obaveštava da će njihov koncert pod imenom „Treće veče srpske tradicije i kulture Sv. Arhangel Mihailo” biti održan 9. novembra 2024. godine. „Sa ponosom obaveštavamo a sa nestrpljenjem čekamo naš ovogodišnji koncert”, istakli su u ovom udruženju.

Srpsko Udruženje Miloš Obilić postoji od 27.11.2010. godine. Osnovali su ga Srbi koji su doselili u ove krajeve sa prostora bivše Jugoslavije. Pokretanjem novih sekcija i aktivnosti interesovanje za udruženjem se povećavalo. „Danas, udruženje sa ponosom može svojim članovima i drugima zainteresovanim da ponudi; srpsku školu, folklornu sekciju KUD Božuri, sportsku futsal sekciju, srpski kafe kao i druge tradicionalne ili jednokratne proslave i aktivnosti”, sa velikim ponosom je naglašeno u Udruženju Miloš Obilić. Društvo se bavi i humanitarnim radom.

Ciljevi Udruženja su: očuvanje i nega srpske tradicije i kulture, brža i lakša integracija u Norveško društvo članova Udruženja, upoznavanje Norveške kroz razne vidove kulturnih i sportskih manifestacija kao i očuvanje identiteta te borba za prava i ugled Srba u Norveškoj i u celini.

Društvo je dobrovoljna, neprofitabilna, nepolitička i nezavisna organizacija, čiji su članovi norveški građani na teritoriji regije Romerike i šire. Udruženje sarađuje sa bratskim društvima koji kao i oni svojim radom i trudom teže da sačuvaju korene, tradiciju i kulturu sa svojim sunarodnicima. Kako rado uprava naglašava, društvo je uvek spremno da sasluša potrebe i želje svojih članova i prijatelja. Načela rukovođenja Udruženja su definisana statutom i kodeksom ponašanja.

Izvor: Rasejanje.info