Početna Najave Najave Desete konferencije srpske medicinske dijaspore

Najave Desete konferencije srpske medicinske dijaspore


Deseta konferencija srpske medicinske dijaspore će se i ove godine održati u Beogradu i to od 20. do 22. juna u hotelu Hilton. Konferencija ima za cilj da okupi srpske lekare iz inostranstva kao i međunarodne medicinske stručnjake kako bi se udružili u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu promovišući solidarnost, prijateljstvo i razmenu znanja. Skup se održava pod pokroviteljstvom Njegovog kraljevskog visočanstva princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, a organizatori su Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo zdravlja, Svetska zdravstvena organizacija, Medicinski fakultet u Beogradu, Lekarska komora Srbije i Kraljevski medicinski odbor.

„Ideja za organizovanje konferencije potekla je iz mnogobrojnih sastanaka i diskusija s našim lekarima u zemlji, kao i sa lekarima koji žive i rade u inostranstvu. Zadržali smo moto ‘Medicina u svetu i u Srbiji’, jer se model koji on predstavlja pokazao kao veoma uspešan, i na njemu nastavljamo da širimo našu delatnost” istakla je u pozivu princeza Katarina.

Prijem za sve učesnike biće u Kraljevskom dvoru prvog dana rada konferencije, a potom i večera u čast predavača i partnera Konferencije. Prijavljivanje će biti omogućeno preko sajta http://serbiandiasporamedical.rs