Početna Događanja U Beogradu proslavljeno 22 godina postojanja Radio Mladosti iz Švajcarske

U Beogradu proslavljeno 22 godina postojanja Radio Mladosti iz Švajcarske

Dvadeset dve godine uspešnog rada, 22 godine amaterskog rada, 22 godine neiscrpnog izveštavanja o radu srpske zajednice u Švajcarskoj, 22 godine motivisanja mnogih članova  predstavnika udruženja kroz razne priče… Sve to je bio dobar povod da se proslave 22 godine Radio Mladosti iz Švajcarske. Proslava je održana u Matici iseljenika u Beogradu, a prisustvovali su pored aktivnih i bivši članova radija mnogobrojni prijatelji i slušaoci iz Švajcarske kao i predstavnici raznih organizacija u Srbiji sa kojima se sarađuje.

Anđelka Krasojević dodeljuje zahvalnicu Todoru Maletinu
Foto: ahriva A. Krasojević

Glavna i odgovorna urednica Anđelka Krasojević, koja je u Radio Mladosti od samog osnivanja, nije krila svoje zadovljstvo što je još jedna lepa i uspešna proslava rada radija iza njih i što su emisije i dalje interesantne i vrlo slušane. „Što se tiče osećanja u svojstvu urednika Radio Mladosti, on je svakako nešto našta sam ponosna, jer nije bilo baš lako sačuvati radio koji je neprofitan i koji traje iz ljubavi prema otadžbini i našoj bogatoj kulturi, čiji smo mi promoteri u stranoj sredini”, istakla je Anđelka Krasojević.

„Kao i prethodne, tako smo i ovaj rođendan obeležili uz prelep i sadržajan program sa puno eminentnih gostiju i poznatih umetnika, među kojima su bili Snežana Savić i Nedeljko Bilkić. Kroz našu redakciju za sve ove godine prošlo je puno mladih ljudi, koji su ostavili pečat našim emisijama i dali svoj doprinos koliko su mogli”, dodala je za portal Rasejanje.info Anđelka Krasojević.

Deo zahvalnica za najvernije
Foto: arhiva A.Krasojević

Ova proslava održana je uz pomoć sjajnih saradnika tekstopisca, pesnikinje i predsednice udruženja Zlatna nota Milijane Božić i pesnika i aforističara Radoja Blažića. Počela je uz zvuke najavne špice emisije, koju slušaoci svakog četvrtka od 20 časova čuju na talasima Kanala K. Špicu je uživo odsvirao orkestar, a potom je goste pozdravila glavna i odgovorna urednica Radio Mladosti Anđelka Krasojević. Predsednik Matice iseljenika i Srba u regionu Miodrag Jakšić pozdravljajući prisutne je naglasio, da je veza srpskih zajednica u rasejanju sa maticom veoma važna, isto kao i negovanje srpske kulture i tradicije, srpskog jezika i ćirilice. Proslavi 22 godine postojanja radija Mladosti iz Švajcarske prisustvovali su i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, član Upravnog odbora SKS Švajcarske Zoran Jovanović i predstavnici Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije.

Proslavu upotpunila Snežana Savić
Foto: arhiva A. Krasojević

Pored Snežane Savić i Nedeljka Bilkića bogat program su upotpunili operska diva Zorica Belić, potom pevač Todor Maletin sa orkestrom. Poeme je čitao Stanko Lakić iz udruženja Kolevka, dok je delove svoje knjige čitao Milan Nikolić. Neda Nikolić se predstavila na fruli. Učesnicima programa podeljene su zahvalnice za učestvovanje na proslavi, podržavanju radija i nesebičnoj pomoći koju pružaju na širenju srpske kulture i tradicije van granica Srbije.

Od prvog aprila 1997. pa do danas svakog četvrtka se emituje emisija uživo na srpskom jeziku u periodu od 20 do 21 čas na talasima Kanala K u Arau-u na frekvencijama 94,9; 103,9 i 93,4 MHz. Današnju redakciju čine: Marica Stanišić, Danijela Glišić, Vesna Mihajlović, Milan Krekulović, Zoran Mihajlović i Anđelka Krasojević.