Početna Događanja Na Vidovdanskim sportskim igrama u Štutgartu ekipa „Jovana 2“ pobedila na fudbalskom...

Na Vidovdanskim sportskim igrama u Štutgartu ekipa „Jovana 2“ pobedila na fudbalskom turniru

Učesnici turnira u fudbalu
Foto:Rasejanje.info

Drugi deo Vidovdanskih sportskih igara održanih u četvrtak, 30. maja, u Štutgartu je bio fudbalski turnir učenika srpske škole. Ekipe su sastavljene od devojčica i dečaka. Bilo ih je deset: Štutgart 1, 2 i 3, zatim Jovana 1 i 2, Gibel, Ludvigsburg, Sindelfingen, Kornvesthajm i Manhajm. Interesatno je bilo da su se mnogi učenici toga dana po prvi put sastali.

Detalj sa terena
Foto: Rasejanje.info

Pobednik je bila ekipa sastavljena od đaka učiteljice Jovane Knežević, pod imenom “ Jovana 2″, iz tri odeljenja: Vinendena, Kalva i Leonberga. Veliki faktor njihovog uspeha toga dana je bio, kako ističu selektor BrankoPetković.

Pobednički tim ekipa „Jovana 2“
Učiteljica Jovana sa svojim đacima iz Vinendena, Kalva i Leonberga i selektor Branko Petković
Foto: arhiva učiteljice Jovane Knežević


Drugo mesto osvojio je tim mr Ksenije Gaćinović iz Manhajma, Hajlbrona i Švebiš Hala, a treće, ekipa „Štutgart 3“, Biljane Petrović.  Za prva tri mesta dodeljeni su pehari i medalje. Takođe svi igrači su dobili medalje za učešće. Odigrana je i revijalna utakmica bivših osmaka i roditelja koja je izazvala buru emocija. Sama utakmica je do kraja bila neizvesna i završena je rezultatom 2:2. Nakon uzbudljivog uzbudljivog izvođenja penala roditelji su pobedili.

Tekvondo trener Željko Damnjanović omogućio je mladima da isprodaju tekvondo veštinu
Foto: Rasejanje.info

Osim trčanja i malog fudbala, postojale su i druge sportske igre u prirodi za sve uzraste (badminton, igrice uz rekvizite na travi, frizbi, konopac za preskakanje…) a u toku manifestacije je održan i kratak performans u tekvondou.

Autogram Mijata Gaćinovića

Mijat Gaćinović spremio flajere za đake Srpske škole

Za sve mlade ljubitelje fudbala flajer sa potpisom Mijata Gaćinovića je bio prava atrakcija. Ideja koordinatora ovih igara Zorana Davidovića, inače profesionalnog fudbalskog sudije, je bila da i Mijat dođe, međutim zbog obaveza u klubu Ajntraht iz Frankfurta nije mogao. On je poslao stotinak autograma za decu koja pohađaju srpsku školu i puno ih pozdravio, što je bio veliki momenat za sve njih.