Početna Događanja Diplome i nagrade za učenike u Švajcarskoj, pobednike konkursa akcije Negujmo srpski...

Diplome i nagrade za učenike u Švajcarskoj, pobednike konkursa akcije Negujmo srpski jezik

Ambasada Srbije u Bernu raspisala je konkurs u okviru akcije Negujmo srpski jezik na temu „Srpski jezik – moje blago“. Nagrade za najbolje literarne radove podeljene su u ambasadi Republike Srbije u okviru obeležavanja dvogodišnjice akcije „Negujmo srpski jezik“.

Nagrađeni učenici konkursa Negujmo srpski jezik na temu „Srpski jezik – moje blago“
Foto: ahriva B.Bukinac

Nagrađeni su radovi u kategoriji od prvog do četvrtog razreda i od petog do osmog.

Dunja Miletić, učenica drugog razreda, osvojila je prvu nagradu. Marko Tomić, učenik četvrtog razreda drugu, a Irena Arsenijević, učenica drugog razreda treću nagradu.

Sofija Vučković i Andrea Joksimović, obe učenice osmog razreda, dobile su prvu nagradu u kategoriji starijih učenika. Anica Lazić, učenica sedmog razreda, kao i Jelica Lazić, đak osmog razreda, osvojile su drugo mesto, dok je Jova Badžić, učenik petog razreda, osvojio treće mesto.

Oni neguju srpski jezik – nastavnici Srpske škole, ambasadorska Janković, koordinator Bukinac, profesroska Jamasaki Vukelić sa glumcima iz Beograda Foto: ahriva B. Bukinac

Svi pobednici su dobili majice sa natpisom „Negujmo srpski jezik” i knjige. Majice je obezbedilo Ministarstvo kulture i informisanja, a knjige Narodna biblioteka Srbije, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i izdavača kuća „Evro Book“ iz Beograda.