Početna Događanja Članovi Srpskog centra Štutgart proslavili svoju slavu

Članovi Srpskog centra Štutgart proslavili svoju slavu

Slavski obred i domaćini članovi porodica Kočić, Živković i Azinović
Foto: Fejsbuk stranica Srpkog centra

Petrovdan, praznik posvećen apostolima Petru i Pavlu, proslavili su u novim prostorijama članovi Srpskog centra Štutgart. Želja uprave je da generacije koje stasaju na ovom podneblju ipak odrastaju i uz duh i tradiciju srpske kulture. Ovom velikom događaju za Centar prisustvovali su generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu Božidar Vučurović sa svojim saradnicima, kao i veliki broj članova, prijatelja i simpatizera.

Ovogodišnji i budući kumovi zajedno
Foto: Fejsbuk stranica Srpkog centra

Protoprezviter Stanko Rakić osveštao je slavska obeležja i prerezao slavski kolač. Ovogodišnji domaćini su bile porodice Kočić, Živković i Azinović. Kumovi naredne slave su omladinci prvog ansambla Srpskog centra, što posebno raduje stariju generaciju, koja je zadovoljna što se slava sa lakoćom prenosi i na drugu i na treću generaciju Srba u Štutgartu. Stariji su takođe zadovoljni što su mladi shvatili šta za Srbe znači slava i što će je tako i oni sami kasnije prenositi budućim pokoljenjima.

Svi više mladih pokazuje interesovanje za običaje svojih predaka
Foto: Fejsbuk stranica Srpkog centra

Uz obilje hrane i jela, dobrog raspoloženja, pevanja, igranja, lepih priča i uživanja provedeno je još jedno lepo veče u organizaciji Srpskog centra. Za upravu i članove Centra je sloga najvažnija, jer – kao što i sami kažu – “Najlepše je biti deo jedne velike porodice, a mi to i jesmo!”

Deo prisutnih na slavi
Foto: Fejsbuk stranica Srpkog centra