Početna Događanja Moravci iz Štutgarta organizovali zajednički izlet pred letnji raspust

Moravci iz Štutgarta organizovali zajednički izlet pred letnji raspust

Pred početak velikog odmora i letnjeg raspusta, kada se sumiraju polugodišnji događaji i rezultati, članovi Srpskog humanitarnog i kulturnog udruženja Morava iz Štutgarta proveli su prelep izlet u prirodi. Ovoga puta išli su u park za sportsko penjanje (Kletterpark) u Ruteshajm, udaljen dvadesetak kilometara od glavnog grada Baden-Virtemberga. Veliko prostranstvo u zelenilu i prelepa šuma prijali su svima. Vremenski uslovi su takođe išli u prilog.

Deo Moravaca spreman za „osvajanje stabala i visina“
Foto: Vojislav Krstić

Izlet je bio radost i za male i velike. Čim su dobila pravu opremu za penjanje, deca su krenula u „osvajanje stabala i visina“. Bilo je predivno gledati kako stariji pomažu mlađima, a mlađi najmanjima i svi su bili razdragani i veseli. Posle uspešno savladanih visina stomaci su bili prilično prazni, ali „roštilj ekipa“ Moravaca marljivo je pripremala hranu, pa se i tu nije znalo ko je vredniji. Mame su pripremile razne salate i kolače. Za Moravce lepši dan nije mogao da bude nego dan zajedničkog druženja u prirodi. Igrali su i razne društvene igre, pa čak i one po malo zaboravljanje kao što su „ide maca oko tebe“ i „ćorave bake“. Na programu rekreacije bili su odbojka i fudbal.

Presednik Morave Nebojša Antić proverava da li je sve u redu
Foto: Vojislav Krstić

„Ovaj zajednički izlet dobro je svima došao, jer od 16. juna treba zasukati rukave i šest dana marljivo raditi na internacionalnom letnjem festivalu, za koji smo u potpunosti spremni“ – poručili su Moravci. Posle festivala kreće se na zaslužene godišnje odmore, a po povratku i početku sezone u septembru mesecu Moravci nastavljaju sa akcijama. Kalendar za jesen je prilično pun. Moravci se nadaju da će im i drugo polugodište biti uspešno i kao i prvo. Ipak za sve je najvažnije da se opet sastanu u zdravlju i veselju.