Početna Događanja U Štutgartu, na međunarodnom letnjem festivalu, učestvuju i predstavnici Srba

U Štutgartu, na međunarodnom letnjem festivalu, učestvuju i predstavnici Srba

Deo vredne ekipa Moravaca na Letnjem festivalu grada Štutgarta
Foto: N. Antić

Međunarodni letnji festival grada Štutgarta održava se dugi niz godina pod okriljem organizacije Forum kulture iz glavnog grada nemačke pokrajine Baden-Virtemberg. Okuplja preko sto nacija sa svih pet kontinenata. Svake godine organizator se potrudi da muzički program bude veoma bogat i raznolik, pa je tako i ove godine. Nastupiće mnoga poznata lica iz raznih zemalja. Program se odvija od 17 časova na bini ispred opštine grada Štutgarta (Marktplatz). Festival je otvoren juče i trajaće do nedelje 21. jula. Tradicionalno ga je otvorio gradonačelnik Štutgarta Fric Kun.
Srpska udruženja Morava, Sveti Sava, Srpski centar i Sloga imaće svoje štandove. Morava tradicionalno svih šest dana, ostali za vikend.

Specijaliteti sa roštilja privlače mnogobrojne posetioce a i Moravci imaju stalne mušterije
Foto: N. Antić

Moravci su, kao i prethodnih godina, od prvog dana – kako sami vole da kažu – „na licu mesta“ sa poznatim srpskim specijalitetima sa roštilja, tradicionalnom kuhinjom i domaćim pićima. Takođe, mladi igrači Morave će izvesti Igre iz Južne Srbije u nedelju u 16:10 na centralnoj bini na Marktplacu. „Kao i prethodnih godina, tako smo i ove dali sebi zadatak da Srbiju prikažemo u što boljem svetlu. Ponovo pored naše kuhinje, koja je ovde vrlo tražena, posetiocima našeg štanda približićemo i turističke potencijale naše zemlje, a naši mladi će ponovo zaigrati naše igre i kroz muziku i tradiciju prikazati deo lepote običaja našeg naroda“, rekao je predsednik Morave Nebojša Antić.