Početna Najave Dr Rajko Kornja iz Rumunije sutra, 07.09. drži predavanje u Kopenhagenu

Dr Rajko Kornja iz Rumunije sutra, 07.09. drži predavanje u Kopenhagenu

Srpsko-danski forum „Prosveta“ sa sedištem u Kopenhagenu organizuje predavanja dr Ranka Kornja iz Temišvara, sutra, u subotu 7. septembra. Tema o kojoj će govoriti je „Medijski rat protiv Srba“. Svoju knjigu „Jezik mržnje – medijsko izveštavanje za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji“ će proširiti medijskom manipulacijom od Jugoslavije do Ukrajine. Mesto održavanja predavanja je crkvena sala Srpske pravoslavne crkve u Kopenhagenu – Tranehavevej 21, 2450 København (Kopenhagen). Početak je predviđen za 20 časova.

dr Rajko Kornja
Foto: lična arhiva

Dr Rajko Kornja rođen je u Moldova – Nova, a živi i radi u Temišvaru, u Rumuniji. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu, doktorirao na Zapadnom univerzitetu tezom „Jezik mržnje – medijsko izražavanje za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji“. Aktivno se bavi novinarstvom. Novinar je Rumunske nacionalne televizije, a radi i kao direktor za medije u Savezu Srba u Rumuniji. Sarađivao je sa mnogim uglednim rumunskim i srpskim pisanim i elektronskim medijima, objavio je preko 500 novinskih, radio i televizijskih izveštaja. Snimio je veliki broj TV reportaža sa ratišta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i sa Kosova i Metohije.

Objavio je četiri knjige na rumunskom jeziku: „Kosovo – tužan kosov poj“, „Prvi rat milenijuma“, „Srbija, godine pacova“ i doktorsku tezu „Jezik mržnje – medijsko izražavanje za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji“. Na srpskom jeziku je objavio „Intervju – trenutak istine“. Recenzent je knjige ”Srpske staze u Skandinaviji”, autora Tihomira Barbulovića. Dr. Kornja po drugi put gostuje u Kopenhagenu u Danskoj.