Početna Događanja Drugi spontani susret prijatelja iz Frajburga i Beograda

Drugi spontani susret prijatelja iz Frajburga i Beograda

Beograd je omiljeno mesto ne samo turista i domaćina, nego i većine naših ljudi – kako u Srbiji tako i u rasejanju. Za Dejana Danilovića, koji već treću deceniju živi u nemačkom gradu Frajburgu, rodno mesto je najlepše, a za njegovu suprugu Draganu iz Banja Luke grad je veoma lep, u koji vredi često doći i uživati. Posebno uz dragu rodbinu sa Dejanove strane kao i prijatelje, kojih srećom po Beogradu još uvek ima dosta. Njihova ćerka Dejana, diplomirani ekonomista, rođena je u Frajburgu i Beograd smatra idealnim mestom, u koje bi rado došla da živi ako bi uspela da nađe dobro radno mesto.

Dragana, Dejana i Dejan Danilović i Nataša Krstić i Dunja Tadić uživali u čarima Beograda
Foto: Rasejanje.info

Odmor i uživanje u Beogradu nekad umeju da ulepšaju neplanirani susreti i to u garaži Zeleni venac ispod hotela Moskva. Danilovići su pošli da prošetaju gradom i da popiju pićence za svoju dušu nakon proslave 25 godina braka, kada su sreli autora ovoga teksta sa svojom rodbinom. Već posle razmene dve rečenice otišlo se u obližnji restoran „Caruso“, sa čije terase puca pogled na pola Beograda, koji sa tog mesta noću izgleda mnogo lepše nego danju. Uz divne priče i puno smeha uživalo se par sati. Dejan se rado prisećao svog detinjstva, školovanja, prvih poslova u centru grada, Dragana je pričala o omiljenim mestima u Beogradu, a Dejana je uživala gledajući Beograd po noći i razmenjujući sa Dunjom, koja takođe živi u Frajburgu, mišljenje šta im se više, a šta manje sviđa po Beogradu.

Nataša Krstić, koja živi u Beogradu, nije krila zadovoljstvo što se ponovo spontano srela sa Danilovićima. Prvi spontani susret je bio u januaru ove godine na Švarcvaldu u Nemačkoj, u čuvenom turističkom mestu Titize, kada je Nataša sa suprugom Zoranom i svojim domaćinima srela Daniloviće koji su, takođe bili u šetnji. Pošto sve što je dobro mora da sadrži broj tri, postavlja se pitanje gde će do kraja godine uslediti novi spontani susret: u Srbiji, Nemačkoj ili na nekom trećem mestu? Živi bili pa videli!