Početna Događanja U Milanu otvorena izložba o Nikoli Tesli

U Milanu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti” otvorena je minulog vikenda u Muzeju nauke u Milanu. Izložba je spremljena u saradnji sa Muzejom Nikole Tesle u Beogradu, firmom Bulb Creation iz Beograda i Venice Exhibition iz Venecije. Autori izložbe su Ivona Jevtić, dr Branimir Jovanović, dr Bojan Stevanić i Vladimir Perić.

U Milanu otvorena izložba „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti“
Foto: Fejsbuk stranica Tesla Exhibition

Izložbom „Nikola Tesla – čovek iz budućnosti” Muzej Nikole Tesle po prvi put gostuje u Italiji. Ovo je za sada najveća gostujuća izložba Teslinog muzeja kada je u pitanju broj eksponata i radnih modela, kao i sama površina izložbenog prostora. „Prostor od 1200 kvadratnih metara predstavljao je velik izazov, a taj zadatak je uspešno obavljen zahvaljujući sjajnoj saradnji tima iz Srbije i tima iz Italije”, istakla je Ivona Jevtić. Na otvaranju izložbe, pored predstavnika Muzeja Nikola Tesla, autora i predstavnika srpske zajednice u Italiji, bili su prisutni i ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić, kao i konzul Republike Srbije Radmila Selaković.

Prostor od 1200 kvadrata je opremljen radnim modelima, replikama…Teslinih pronalazaka
Foto: Fejsbuk stranica Tesla Exhibition

Italijanska javnost će imati priliku da vidi radne modele i replike nekih od najvažnijih Teslinih pronalazaka, a sama izložba prezentuje priču o Nikoli Tesli, njegovom životu, idejama i dostignućima, kao i o značaju, koji oni imaju za sadašnjost i budućnost čitavog čovečanstva. Izložba to postiže na inovativan i atraktivan način, kako za odrasle, tako i za najmlađe. Posetioci mogu da vide i prezentacije specifičnih prostora, kao što su Teslina laboratorija u Kolorado Springsu, čuvena soba broj 3327 iz hotela Njujorker, digitalna aplikacija laboratorije na Long Ajlendu i mnoge druge – ukratko, posetiocima se nudi da „vide priču o jednom od najvećih umova istorije”, kako je rečeno u Teslinom muzeju u Beogradu. Nakon Japana i Kipra ovo je treća gostujuća izložba o Nikoli Tesli u ovoj godini. Prošle godine u oktobru ona je bila otvorena u Šangaju u Kini.

Interesovanje i mladih i starih za Teslina dostinguća
Foto: Fejsbuk stranica Tesla Exhibition

Izložba je otvorena do 29. marta 2020. godine. Izložbeni prostor se zove Ventura Space XV i nalazi se u Via Privata Giovanni Ventura 15, koja je više km udaljena od samog muzeja. Radno vreme je od utorka do petka od 10.00 do 19.00 časova (ulaz je samo do 18 h), a subotom i nedeljom od 9.30 do 20.30 (ulaz do 19.30).

Eksperimenti za sve uzraste
Foto: Fejsbuk stranica Tesla Exhibition