Početna Kultura Međunarodni konkurs Dečijeg kulturnog centra Beograd – „Strip – kaiš 2019”

Međunarodni konkurs Dečijeg kulturnog centra Beograd – „Strip – kaiš 2019”

Foto: Dečiji kulturni centar Beogad

Dečiji kulturni centar Beograd raspisao je međunarodni konkurs „Strip –kaiš 2019”.  Na konkursu mogu učestvovati pojedinci, škole, dečji likovni ateljei, dečji kulturni centri i slične dečje ustanove i asocijacije iz celog sveta. Pravo učešća imaju deca i mladi uzrasta od 5 do 18 godina. Izbor teme je slobodan, kao i tehnika rada – jedino je potrebno ispuniti formu stripa – kaiša. Radovi ne smeju biti opremljeni, niti uramljeni. Format radova je slobodan. Individualni učesnici mogu da pošalju do tri rada u različitim likovnim tehnikama, a ustanove i asocijacije do 30 radova različitih autora.
Kako se navodi u Dečijem kulturnom centru Beograd, radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali u 2018. ili 2019. godini.. Stručni žiri će odabrati radove za izlaganje i dodeliti nagrade u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, u četiri starosne kategorije. Takođe, žiri će dodeliti i veći broj pohvala. Biće dodeljena posebna priznanja likovnim pedagozima za inovativne metodičke pristupe u razvijanju i negovanju dečjeg likovnog stvaralaštva, kao i u negovanju strip stvaralaštva.

Na poleđinu svakog poslatog rada potrebno je zalepiti čitko popunjen formular. Radovi se ne vraćaju. Rok za prispeće je 9. decembar 2019. godine, na adresu Dečijeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8, 11000 Beograd, Srbija.