Početna Događanja Kamerni hor Angel održao koncert u Narodnom muzeju u Beogradu

Kamerni hor Angel održao koncert u Narodnom muzeju u Beogradu

Nastup članova kamernog hora Angel u Naradnom muzeju
Foto: arhiva D. Ivanović

Kamerni hor Angel iz Beograda, koji se sastoji od pevača ne samo iz glavnog grada Srbije, već i iz drugih gradova, kao i pevača i dirigenta iz rasejanja, održao je nedavno završi koncert za ovu godinu. U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, pod vođstvom dirigenta Marije Pavlović iz Norveške, članovi hora Angel predstavili su se koncertom duhovne i svetovne muzike. Ulaz je bio slobodan i muzej je bio prepun.

 „Izveli smo duhovne kompozicije, koje smo pevali tokom godine i po prvi put Mokranjčeve Rukoveti, uz pratnju gudačkog kvarteta. Na aranžmanu je pored mene vredno radila i dirigent Marija Pavlović. To je Rukovetima dalo potpuno novu dimenziju”, istakao je direktor hora Angel Dejan Ivanović iz Bazela. Oni su poštovali originalni notni zapis Mokranjca, jedino su pojedine horske deonice adaptirali za kvartet. U izvođenju ih je pratio poznati gudački kvartet Wonder Strings, koji je i samostalno izveo jednu kompoziciju. „I utisci publike, ostalih učesnika, a i moji su – nezaboravni. Jako sam zadovoljan kako je naše viđenje Rukoveti zvučalo i na kakav je prijem publike naišlo. Naravno, najdraže mi je što uspevamo da naš hor za kratko vreme pripremimo i što samo pevanje jako dobro zvuči. To je moguće samo zahvaljujući dobrim pevačima”, dodao je Dejan Ivanović.

Kamerni hor Angel je neprofitan i samofinansirajući. Uspešni su zahvaljujući velikom entuzijazmu članova i njihovom dugogodišnjem poznanstvu. Članovi hora, u dogovoru sa dirigentom (koji je gostujući), biraju program projekta i samostalno ga pripremaju. U toku najviše jedne radne nedelje dirigent uobličava program i tako na kraju biva izveden. Početkom godine održali su novogodišnji koncert duhovne muzike u kripti crkve Sv. Marka, a u aprilu su nastupili na međunarodnom takmičenju u Bijeljini, gde su u kategoriji duhovne muzike osvojili svih sto poena i zlatnu medalju.

Članovi kamernog hora Angel bi voleli da sarađuju i sa našim horovima u rasejanju, kao i sa drugim organizacijama i udruženjima. Njihova elektronska pošta je angel.projektchoir@gmail.com