Početna Zanimljivosti U Rustu, u Nemačkoj otvoren akva-park Rulantika

U Rustu, u Nemačkoj otvoren akva-park Rulantika

Novu zabavu i opuštenje svojim posetiocima ponudili su vlasnici Evropa parka iz Rusta
Akva park Rulantika
Foto: arhiva Evropa park

Pored čuvenog Evropa parka u gradiću Rust otvoren i akva park Rulatntika u vlasništvu iste porodice – Mak

Za ljubitelje zabave iz celog sveta u Nemačkoj, u gradiću Rust nadomak Frajburga, juče je otvorena još jedna velika atrakcija – akva-park pod nazivom Rulantika. Time je Evropa park – koji je u više navrata proglašavan za najbolji zabavni park u svetu – dobio „mlađeg brata”.

Vlasnici Evropa parka i Rulantike Roland i Jurgen Mak sa članovima porodice na otvaranju avka parka Rulantike
Foto: arhiva Evropa park

Rulantika se nalazi nadomak „moćnog” Evropa parka. Takođe je u vlasništvu porodice Mak. Ova dva parka u Nemačkoj su jedini,  koji ne dobijaju subvencije, već svoj razvoj zasnivaju na sopstvenoj zaradi i zapošljavaju oko 4000 radnika. Ujedno su najveći  preduzetnici u svojoj okolini. ​​„Nakon više od dve decenije planiranja, ostvarili smo svoj san o jednom od najspektakularnijih vodenih svetova u Evropi. Rulantika se prostire na 450 000 kvadratnih metara. Sa Evropa parkom, Rulantikom i šest tematskih hotela (pet u Evropa parku i jedan u Rulantici), postali smo jedinstvena destinacija za kratke izlete i savršena destinacija za odmor – kako za porodice iz okoline, tako i za one sa većih razdaljina”, istakao je Roland Mak, koji je zajedno sa ocem Frankom davne 1975. osnovao Evropa park. On danas vodi Evropa park i Rulantiku zajedno sa bratom Jurgenom, sinovima Mihaelom i Tomasom i ćerkom Katrin.

Zabava i uživanje za celu porodicu
Foto: Rasejanje.info

Nakon samo 26 meseci izgradnje, akva-park Rulantika je juče zasijao u punom sjaju. Spektakularno je otvoren u prisustvu više od 250 međunarodnih novinara – među kojima i vlasnik internet portal Rasejanje.info, kao jedini predstavnik srpskih medija – i preko 400 počasnih gostiju iz politike, biznisa, sporta i kulture. Investicija akva-parka vredna je 200 miliona evra. Sam park je za sada jedinstven u svetu, sa prepoznatljivim i spektakularnim stilom opremanja, na koje smo već navikli u Evropa parku.

Fontana_ izvor života na ulazu u akva park
Foto: Rasejanje.info

Od danas, radoznali posetioci koji su uspeli da dođu do karata mogu da krenu da istražuju grandiozni park, koji iznutra zauzima površinu oko 32.600 kvadratnih metara. Građevina je u obliku školjke, a sam enterijer je u skandinavskom stilu i sadrži devet tematskih područja. Brojne vodene atrakcije, uključujući 17 tobogana, garantuju opipljivo uživanje u prekrasnoj dvorani, visokoj 20 metara.

Rezervacija karata je isključivo onlajn. Maksimalni kapacitet je 3500 gostiju u isto vreme, a do 5000 tokom celog dana. Prodaju se dnevne i večernje karte. Park je otvoren od 10 do 22 časa, a za goste hotela već od 9.

I brze i spore aktrakcije su intersantne
Foto: ahriva Evropa park
Spoljni izgled Rulantike u obliku školjke
Foto: ahriva Evropa park
Večernji ambijent u Rulantici
Foto: Rasejanje.info
Uživanje je do 22 sata preko cele godine
Foto: Rasejanje.info