Početna Događanja Predsednica Srpskog centra Štutgart Darinka Vićentijević javno pohvalila svoje članove

Predsednica Srpskog centra Štutgart Darinka Vićentijević javno pohvalila svoje članove

„Hvala našoj divnoj deci, našim upornim, vrednim i veselim igračima” – istakla je nakon novog prvog mesta na Dečijoj smotri srpskog folklora Nemačke.

Igrači Srpkog centra Štutgart osvojili prvo mesto na 14. -oj Dečijoj smotri Saveza srpskih udruženja Nemačke
Foto: Srpski centar Štutgart

U Srpskom centru  (SC) Štutgart, pred zabavno folklorno veče pod nazivom „Zaljubih se majko”, koje će se održati sutra (subota 30. novembar), vlada veoma dobro raspoloženje. Dodatni razlog je veliki uspeh dečijeg ansambla Centra, koji je minulog vikenda na 14. Dečijoj smotri srpskog folklora u Nemačkoj osvojio prvo mesto.

Predsedica SC Štutgarta Darinka Vićentijević sa konzulom D. Dimitrijevićem, predsednicima udruženja SKC Sindelfingen S. Ivanovićem i SKD Karađorđević i N. Marićem kao i predsednikom Saveza srpskih udružena Švajcarske N. Milenkovićem
Foto: Sprski centar Štutgart

Predsednica SC Darinka Vićentijević prenela je za portal Rasejanje.info svoje utiske i javno, još jednom, čestitala svojim igračima na sjajnom rezultatu. „Od osnivanja Srpskog centra 2015. godine naša deca  po četvrti put osvajaju prvo zlato, a jednom su osvojili treće (zlato). Po peti put za redom dobijaju specijalnu nagradu za najuigraniji ansambl. Ove godine dodeljena nam je i specijalna nagrada za najbolji muzički aranžman. Hvala našoj divnoj deci, našim upornim, vrednim i veselim igračima, što su i sebi i nama doneli još jedno prvo mesto. Hvala im što su nam pokazali i potvrdili da naše ulaganje u njih umeju da cene. Mi ćemo i dalje nastaviti da radimo sve najbolje što možemo za njih”, istakla je predsednica Srpskog centra Darinka Dara Vićentijević. „Takođe posebnu zahvalnost želim da iskažem i našem autoru koreografije ’Igre i pesme iz Crne Trave’ Zvezdanu Đuriću, kao i Zdravku Ranisavljeviću za prelep muzički aranžman”, dodala je Darinka.

Da iza svakog uspeha stoje ljudi koji ozbiljno shvataju svoju ulogu, još jednom je potvrđeno, te iz Srpskog centra veliku zahvalnost duguju umetničkom rukovodiocu Saši Vićentijeviću sa neumornim timom u kome su Sarah Zubak, Nataša Bojić, Simon Stojčevski i Marko Banjac. Za svaki detalj uređen i sređen na nošnji zahvalnost ide Zorici Mirković i postavci vrednih mama pod nazivom „Nošnja-Crew”, kao i svim roditeljima i članovima društva na velikoj podršci.

Ova nagrada u Centru još jednom je pokazala veliku ljubav koju svi zajedno pružaju. „Za našu decu ovo prvo mesto je veliki korak napred, a svima nama u društvu i izvan njega dokaz da predani rad, trud, zalaganje, podrška i naravno ljubav prema folkloru uvek na kraju budu prepoznati i nagrađeni. Naša prva nagrada jeste osmeh dece – onaj pravi osmeh, izazvan istinskim zadovoljstvom, izatkan doživljajem, koji je na sceni bio neizostavan”, naglašeno je u Centru.

Prelazni pehar, koji se od ove godine prvi put dodeljuje na dečijoj smotri, našao je svoje mesto u prostorijama Centra. „On je tu, dokaz i podstrek da nastavimo istim pravcem”, naglasila je predsednica Centra Darinka. Ona nije krila zadovoljstvo što je „napokon adekvatna pozornica pružila sve uslove za kulturno održavanje jedne ovakve manifestacije. Sve pohvale idu na račun domaćina smotre, upravama i članovima Kola iz Frankfurta, Izvora iz Novog Izenburga i Dunava iz Hohhajma”.

Inače, Srpski Centar Štutgart trenutno ima 165 igrača podeljenih u četiri folklorne grupe: bambini, pripremni (dečiji) ansambl, izvođački (ansambl) i veterani.

Posebna zahvlanost timu „Nošnja-Crew“ za spremanje dece
Foto: Srpski centar Štutgart

Folklor spaja naša udruženja u rasejanju i zato je prisutan na skoro svim manifestacijama. Zato će sutra na folklorno-zabavnoj večeri Srpskog centra pored domaćina nastupiti i njihovi prijatelji, igrači folklornih ansambala Srpskog kulturnog društva Karađorđević iz Rojtlingena, Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz Sindelfingena i Srpskog kulturnog i sportskog centra Hajlbron iz Hajlbrona. Mesto održavanja je Festhalle Feuerbach (Kärntner Str. 48, 70469 Stuttgart) od 18 časova.