Početna Kultura U Austriji otvorena prva srpska internet knjižara

U Austriji otvorena prva srpska internet knjižara

U Austriji je nedavno otvorena prva srpska internet knjižara, koja omogućava ljubiteljima knjiga da čitaju na maternjem jeziku. „U Austriji je bilo jako teško doći do ’domaćih’ knjiga, a čak i kada bi ih nalazili, cene su bile jako visoke. Posebno nas raduje, da vest o osnivanju ove knjižare možemo da podelimo sa vama”, stoji u obaveštenju Srpskog prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta iz Austrije.

„U januaru 2017. osnovana je izdavačka kuća – Dachbuch Verlag GmbH. Deo izdavačke kuće bavi se prodajom knjiga na srpskom jeziku u Austriji. Prodaja radi preko Internet-prodavnice www.knjige.at
Kupac poručuje i plaća knjige preko interneta, na samoj internet stranici, a isporuka je preko pošte. U budućnosti je planirana mogućnost ličnog preuzimanja na odrađenim lokacijama u Beču. Na internet stranici se može izvršiti pretraga knjiga po raznim kriterijumima. Isporuka na teritoriji Austrije traje između 5 i 7 radnih dana”, istakli su čelni ljudi prve srpske internet knjižare u Austriji.

Za sad je u ponudi nešto više od 40.000 naslova. Ideja je, da prodavnica u skorijoj budućnosti može da ponudi sve knjige, koje se nalaze u prodaji u Srbiji u knjižarama ili u srpskim internet prodavnicama.
Dachverlag sarađuje sa više od 100 izdavača iz Srbije, a u budućnosti se planira saradnja i sa izdavačkim kućama sa prostora bivše Jugoslavije.