Početna Događanja Igrači seniorske sekcije Agape Srpkog centra Sindelfingen slave prvu godinu postojanja

Igrači seniorske sekcije Agape Srpkog centra Sindelfingen slave prvu godinu postojanja

Članovi veteransko – rekreativnog ansambla Agape slave prvu godinu postojanja
Foto: arhiva S. Ivanović

Seniori folklorne sekcije Srpskog kulturnog centra Sindelfingen iz Sindelfingena kraj Štutgarta, koji nose ime Agape, proslavljaju prvu godinu postojanja, u subotu 25. januara u klupskim prostorijama. Prva godina veteransko – rekreativnog ansambla Agape je bila odlična, lepo se igralo, družilo, učilo o srpskim običajima, tradiciji i kulturi. Upravo sama reč Agape koja znači ljubav, označava kako se igrači odnose prema folkloru. Nakon prve godine igranja mnogi su sa ponosom rekli da sada znaju da igraju kolo i da je „vatreno krštenje“ bilo uspešno – za neke za Novu godinu a za neke na proslavi Srpske Nove godine.

Članovi nose Agape u srcu
Foto: arhiva S. Ivanović

„Kod naših članova veteranske sekcije više nema onog izgovora „ne mogu sada da igram kolo“ a pravi razlog je taj što ne zna da se igra. Mnogo sam srećan što i na ovaj način možemo da se svi u klubu družimo, veselimo i provodimo uz dobru muziku i naravno igramo kolo“ istakao je predsednik Saša Ivanović. Njemu je srce na mestu ne zbog velikog odziva veterana na svim poljima koje organizuje uprava kluba, već i zbog same sloge u klubu. Tako je bilo i ranije. Srpski kulturni centar Sindelfingen spada u jedno od najorganizovanijih i najmasovnijih društava Nemačke. Svi vole da se druže i veoma su složni među sobom. Složni su i sa ostalim društvima prvenstveno po nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg a potom i po celoj Nemačkoj. Najbolju saradnju imaju sa pravim, iskrenim prijateljima Srpkog centra Štutgarta i Karađorđević iz Rojtlingena.

Veterani sa slike zajedno igrali kolo na dočeku Nove godine
Foto: arhiva S. Ivanović

Gotovo da ne postoji član kluba koji ne igra u jednoj od četiri folklorne sekcije. Probe su svakog petka, koje vodi Saša Sale Simović. Dok su učenici na časovima srpkog jezika, koji se održavaju u klupskim prostorija probe traju za pripremni ansambl od 16:45-17:30, potom na red dolaze veterani, članovi Agape od 17:30-18:30. Dečiji ansambl trenira od 18:30-20:30 dok igrači prvog ansambla imaju probu od 20:30-22:30. Petak posle podne je potpuno posvećen zavičaju. Dan ranije se održava guslarska sekcija a uskoro će se početi i sa novim aktivnostima.

Budućnost kluba – najmlađi igrači SKC Sindelfingen
Foto: arhiva S. Ivanović

Ponuda ima, kao i dobre volje pa svi koji žele da vide kako izgleda njihovo druženje su pozvani da u subotu 25.01. da dođu u klupske prostorije u Bahnhofstr. 14, 71063 Sindelfingen. Ulaz je 10 evra. Mladen Drljača Maki je zadužen za dobro raspoloženje. Prostorije su otvorene od 19 časova.

Igrači izvođačkog ansambla
Foto: arhiva S. Ivanović