Početna Događanja U nemačkom Frajburgu održana Svetosavska akademija

U nemačkom Frajburgu održana Svetosavska akademija

Učenici iz Frajburga izvode Svetosavsku akademiju
Foto: Rasejanje.info

Učenici Srpske dopunske škole iz Frajburga, koje od prošle godine podučava učiteljica Biljana Anđelković, u hramu posvećenom Svetom Savi, održali su nakon liturgije Svetosavsku akademiju. Nakon pevanja Svetosavske himne, deo učenika je izveo divan program o Svetom Savi. Recitacije su bez greške govorili Mihajlo, Marko, Zora, Tamara i Jelena, dok su skeč posvećen Svetom Savi izveli Aleksandra, Tamara i Lazar.

Tamara, Lazar i Aleksandra izvode skeč posvećen Svetome Savi
Foto: Rasejanje.info

Svi ostali đaci Srpske dopunske škole i polaznici veronauke su pevali. Srbi u Frajburgu su uživali slušajući lepe priče i reči o princu i monahu, pravniku i prosvetitelju, pastiru i predvodniku, državniku i svetitelju, neimaru i vidaru, čudotvorcu i utešitelju Svetome Savi. Srpsku dopunsku školu u Frajburgu od raspada nekadašnje zajedničke države Jugoslavije nikada nije upisalo ovoliko đaka.

Harizma i način podučavanja učiteljice Biljane Anđelković okupili su đake, ali zbog obaveza u nemačkoj školi koje imaju četvrtkom posle podne ne mogu svi da redovno prisustvuju nastavi. Zato bi oni voleli, da im nastava bude pomerena na petak, kako bi svi dolazili redovno i sa učiteljicom Biljanom zajedno učili o srpskim velikanima, istoriji, kulturu, običajima i jeziku.